Skulle inte ha gått upp... 30 April Måndag
Dagen idag började med att Anders rusade in kl: 06:45 och undrade när jag skulle masa mig upp? NU, eller snarare för 45 minuter sedan, typ! Så in i duschen.

Bråttom, bråttom, insåg ju snabbt att jag aldrig skulle hinna med bussen som gick 07.25, men jag hann inte heller med den som gick 07:40, och då bestämde jag mig för att ta bilen... sagt och gjort, tog mitt pick och pack och kaffemugg i handen och gick till bilen.

Fick först inte radion att funka *gaaah* insåg sedan mitt misstag och tröck på POWER!
Men jag fick inte laddaren till mobilen att funka hur mycket jag än försökte. Vid detta laget var jag superstressad och hade mycket bråttom. Tar ca 1 timme att åka med bil om det inte är några köer.
Jag gasar och kommer då ihåg kaffemuggen som jag ställt på golvet på passagerplatsen, bromsar och räddar det som räddas kan.
NATURLIGTVIS har det runnit ur lite kaffe. S.K.I.T!.!.!.
Stannar, lyfter ut plastmattan och häller bort kaffet, in i bilen, åker ned till macken (inte alls stressad, inte alls...) tar papper och torkar så gott jag kan. Sedan åker jag i ilfart till Huddinge. Parkerar på pendeltågsparkeringen (eftersom det är gratis). Går 15 minuter till skolan, det är svinkallt och jag har bara en kofta :-(...BÖRJAR bli aningens irriterad.) Kommer till skolan, cafeterian är stängd (det visste jag ioförsig) Kl: är 08:56, jag hann och jag slog dessutom pendeltåget med 4 minuter :-D!

Då, visar det sig att vi inte börjar förrens kl 10!!!!! *KOKAR* Satan, satan, satan!

Efter det så har dagen faktiskt varit ok! Barnen har varit hos mormor och Anders har fått vara lite ifred. När vi kom hem så grillade vi lite och satt faktiskt ute och åt, det var sol och i lä, så det var riktigt ok. Men vi satt inte så länge...

Men jag borde aldrig ha gått upp imorse, det hade varit lungare om än inte genomförbart!

Cyklat 29 April Söndag
Det har blivit en del cyklande denna vecka. Härligt är det! Tyvärr så har jag lämnat kameran hemma v-a-r-j-e gång. Idag var Anders ute och vallade barnen en stund så jag fick plugga en timme. Och jag vill lova att jag var effekt, som attans.

När de kom hem så åkte vi ut och cyklade var ute i dryga 2 timmar. Sdan hem och käkade och slängde trötta barn i säng :-D

Äckel päckel 28 April Lördag
 • Idag har vi åkt runt till 2 olika bibliotek
 • Jag har hamstrat böcker så jag kan arbeta med mina uppgifter hemifrån.
 • Vi har ätit på MacDonalds.
 • Åt en glass
 • Varit hemma hos mormor
 • Tobias och morfar har varit i parken
 • Tobias har "skurat" deras altantrapp
 • Tobias blev dygnsur
 • Tobias åkte hem i blöja och t-shirt med en filt runt sig :-D
 • Vi kom hem
 • Vi åkte ut och cyklade
 • Barnen fick mat
 • Tittade på disneydags
 • Vattnade gräsmattan
 • Bråkade med barnen angående läggning
 • Bytte blöja på Alexander
 • HITTADE FÄSTING
 • Tog bort fästing
 • Kräktes...nja inte riktigt ;-)
 • La barn
 • Lyssnar på när Alexander skriker eftersom han inte vill sova...
 • Anders är måttligt road
 • Jag bloggar...
 • Tobias sjunger för sig själv...
 • Nu blev det tyst i sovrummet
 • Eftersom jag pizza bantar just nu, så blir det pizza till middag...
 • Verkar faktiskt funka :-D
Magiskt datum 25 April Torsdag
Det magiska datumet är här! Den här dagen för 3 år sedan så blev jag MAMMA. Mamma till mitt och Anders första barn! Stora grejer det! Idag har han blivit en liten kille som säger: Mamma, ja elschkar dig :-D

På dagis åt de glass och sjöng, ropade HURRA och blåste en lite fanfar, vilket Tobias med stor inlevelse återgav när han kom hem :-D

När livet hotas 24 April Tisdag

Det händer inte mig!
Man tänker kanske inte tanken medvetet, men nog finns den där. Men i den meningen så finns även innebörden: Det händer inte mig och det händer inte heller de jag bryr mig om!
För händer det dem, så innefattar det ju även mig (om än på en helt annan nivå).
Men...det är ju alltid så....ordet MEN!

Trots tanken som man tänker för att skjuta ifrån sig sådant som man inte vill medvetandegöra, så händer det faktiskt! Det händer dem JAG BRYR mig om!
Idag har det hänt! Jag kan bara stå bredvid och ge allt det stöd som jag kan och som de kan ta emot. Men man är bra liten på jorden!


För att helt byta samtalsämne så låg jag nu för 3 år sedan och hade värkar för fulla muggar! Och så vill jag ge ett stort GRATTIS till MOLLY som fyller 1 år idag!

3 -årskalas 22 April Söndag

Idag har vi haft kalas för vår stora, stora kille som fyller 3 år.

Vill ni se hans dag så klicka på tårtan...
ni som inte var här får suktas extra mycket!


Trevliga siffror 19 April Torsdag
Idag har det varit skola, men nivån på föreläsarna är ibland under all kritik, så jag åkte hem en timme tidigar istället och umgick med familjen.

Tobias han hostar, ingen feber eller dåligt allmäntillstånd eller så, men vilken hosta han har! Så, så länge det inte tillkommer feber eller dyl. så är det fortfarande kalas på söndag!
Viktväktarna idag gick bra: -1,7kg. Får väl anses som godkänt!

Skor 18 April Onsdag
Idag har jag pluggat riktigt effektivt. Fått undan förberedelserna till 2 seminarium. Nu är det bara 2 seminarium, 1 kvalitetsarbete i grupp och 1 uppsats kvar...Kul i jul!

Idag efter dagis så åkte hela familjen till Barkarby och Alexander fick ett par gympaskor Handlade även lite blommor som jag har planterat på framsida. Skoj detta! Bilder kommer senare!

Nu väntar vi på att barnen skall somna så vi kan dra igång vårat NCIS maraton!

Imorgon är det vägning på vv. Spännade och se hur första veckan har gått, men jag gillar inte riktigt det där med att väga mig på kvällen, men men vad gör man?

Åh, vi fortsätter grilla! 16 April Måndag
Ja, så länge det tänker vara såhär fint väder så tänker vi grilla! Idag blev det kyckling för mig och Tobias, med båtpot. och tzatziki. Anders åt fläskkarré och Alexander fick korv. Alla nöjda och glada!!

Idag har jag slagits med databaser, sökord och vetenskapliga artiklar, när skolan är slut så ska jag inte se åt en vetenskaplig artikel till så länge jag lever! (och jag tror inte riktigt att det är det som är meningen!)

När Anders kom hem med barnen så var vi ute, och jag tuktade våran häck mellan våran och grannens tomt. Det blev bättre iaf. SEdan grillades det och sedan blev det dusch av mycket skitiga småkillar, välling och sedan godnatt. Börjar nog närma sig att jag snart kan gå och väcka Anders nu... :-D

Blommor 15 April Söndag
Idag fick Anders sovmorgon, han fick sova till 8.30. Då gick barnen och jag ut och lekte i trädgården. Anders fick äta frukosten ute så att jag kunde gå och duscha. Runt 10-tiden så åkte vi till barnens mormor och morfar och lämnade dem där. Sedan shoppade vi järnet, det var krukor och blommor och jord och sand och parasoll och...ja det var väl ungefär det...
Sedan hem och planterade lite och så hann vi ta en kopp kaffe under markisen och njuta av friden...sedan var det dags att hämta de små liven igen :-D

Även idag grillade vi, och idag blev det tunnbrödrulle. Smarrigt! Efter maten så hjälpte barnen mig att plantera lite mer blommor...de var sååå duktiga, men jag är inte säker på att blommorna kommer överleva ;-)

Tobias och jag planterade och Alexander vattnade, sedan kom Alexander och hjälpte oss, genom att dra av blommorna deras blad...nåja, det blir säkert fint, förr eller senare :-D

Premiär 14 April Lördag

Idag premiärgrillade vi och åt ute för första gången sedan vi flyttade hit! Vilken dröm, så underbart bra livet kan vara!


Idag har jag haft sovmorgon till 9.00, Sköööönt! Efter lunch (kl:11) när Alexander sov så gick vi ut och sedan har vi varit ute hela dagen. Ungarna har lekt i sandlådan och vi har spelat fotboll. Farmor och Sture kom förbi några timmar, så vi fikade och Sture och Tobias spelade en massa fotboll. Vi blåste även lite såpbubblor, vilket starkt uppskattades:


Grillen monterades och sedan grillade vi smarrig helstekt fläskfile med båtpotatis till det tzatziki och grillade tomathalvor. MEGAGOTT!

Nu är kl: 19.40 och vi har precis lagt barnen och väntar på att de skall somna. blir lite senare vanor såhär på....

Shit, mehasize på myggen här...tog just livet av en!
...sommarhalvåret... Men det passar ju ganska så bra med tanke på att jag kommer jobba till 17, så hinner man se barnen lite varje dag iaf.

... 13 April Fredag

Idag var jag på studiebesök på dagis. Det var intressant, jag konstaterade att min son är som barn är mest, bara det att han inte pratar flytande! Jag sa vad jag tyckte och även att jag ansåg att det har blivit en mycket stor grej av något väldigt litet egentligen, och att jag ville att det skulle bli ett möte med: talpedagog, logoped, personal samt oss och diskutera ansikte mot ansikte..för jag är trött på "viskleken"...Och de höll med, om att det blivit mycket större än vad de menat från början.
Så nu på tisdag är det möte med talpedagogen och efter det så får vi se...men det KOMMER bli ett större möte, sanna mina ord! Jag tolerar inte detta, dra igång värsta grejen som blir förstorad och sedan inte lösa det! Inte med mig vid ratten iaf ;-)

Annars då, jo jag har ju skrivit in mig på viktväktarna igen. Jag har ju gått upp, även om det inte är katastrofala mängder...men iaf. Nu ska de kilona bort.

Snabba vändningar 11 April Onsdag

Här går det undan, sökte ju 6 jobb under påskhelgen. Kl: 8.15! på tisdagen efter påsk, ringde den första, vi bokade in att träffas iad kl 10.00. Ca en halvtimme senare så ringer nästa (är de brist på folk eller vad! :-D). Jag åkte dit på en gång och nu har jag redan tackat ja. Men jag skall ändå gå på intervjun idag, så man inte har stängt den dörren innan man har skrivit papper. Kallhälls Vc blir det iallafall. Jobbet är ju i princip det samma var man än hamnar, hur folket på platsen är, är ju svårt att bilda sig en uppfattning av bara baserat av en intervju, men det som är så bra är att det är sååå nära hem. Skillanden mellan arbetsplatserna är ca 45 minuter i restid och tid är pengar, så därför har jag redan bestämt mig för Kallhäll.

Det känns så d---la bra!

Efter det så blir det osteopaten. Hoppas, hoppas han kan göra något åt mitt helknasig bäcken! Frågan är om jag ens klarar av att jobba annars, med hemsjukvård och grejer..slutar väl med att man blir sjukskriven annars och det vore bara såååååååå pinsamt!

Nu, till Vällingby och intervju!

Kreativ dag... 9 April Måndag

Att det skulle bli en kreativ dag trodde man sannerligen inte när Anders kom in kl:8.00 och sa att det snöade...kände hur livskrafterna rann ur mig och jag somnade om till kl 9.30...innan jag orkade masa mig upp.

Jag och Tobias åkte efter lunch hem till mormor och hämtade symaskinen och sedan vidare till cykelringen för att införskaffa ett stycke cykelhjälm med grönt spänne till Tobias. Men se de hade inte fått in några sådana ännu, så då åkte vi till till Babyland istället.

Avbröt mig just för att gå på pottan med Tobias, efter utfört ärende, så ramlade han och slog huvudet i duschkabinsdörren och JA, självklart slog han sig sönder och samman! Han skrek och jag for ned efter något att kyla och torka blod med. Efter typ 18 "BäBÄ vita lamm och en liten båt blir alltid våt..." så fick jag titta på skallen hans och de ser ju inte superkul ut, men NEJ, det behöver inte sys, för er som undrar :-).

Åter till dagen:
När vi kom hem så vaskade Anders altan. Tobias som hade somnat i bilen på väg hem, han sov i soffan, så då passade jag på att klippa Alexander:När han var klar med altanen så sydde jag upp gardinerna som vi skall ha för Tobias lilla koja, och när jag ändå höll på med det så passade jag på att måla där inne med. Det är på inga vägar klart ännu, men en liten bit på väg:Sandlåda 8 April PåskdagenIdag blev sandlådan klar!

På bilden håller Tobias och Anders på för fullt med att bygga den
Alexander var mycket nöjd när det var klar
Cirkuskonter 7 April Påskafton
Uppar:
Kl är 19:22

Just nu håller vi på och lägger barn, Axel och Linda sitter nere i vardagsrummet och väntar på att vi ska bli klara med det...Tobias verkar som han sover, ska snart gå in och kolla om Anders har somnat med Alexander ;-)...

Ville egenligen bara berätta att nu har jag sökt 6 jobb, på Vårdcentraler. Så nu får vi se hur det går med det! Ha en trevlig kväll!


13.30
Alexander ligger i vagnen och sover på framsidan, jag sitter och dricker kaffe och svullar bullar :-) (Hehe, ska skriva in mig på viktväktarna igen på torsdag...måste ju se till att jag har något att gå ned *HaHahaaaaaaaaaa*)
Tobias han sitter och kollar på tv och glufsar ur sina påskägg, när jag kommer in till honom så tittar han på cirkus på tv, och han gör likadant som de på tv:n, fast i soffan och far runt som en liten hoppjerka! *busfrö* :-D

Annars då, jo igår var vi hem till barnens mormor och morfar och även farmor och Sture var där. Det var trevligt med lite gemensamt påskbord. Vi åkte väl hem runt 19-tiden, så det var två små trötta killar här när vi kom hem. Sedan så tog vi oss ett glas var, med varierande innehåll och satt och snacka fram till midnatt. Trevligt var det :-D

I vilket fall så har vi nu kommit fram till att även jag skall söka jobb och förhoppningsvis så får jag lättare ett, men framförallt är tanken att jag skall slippa vara hemma i sommar...vi tror alla att alla mår bättre i familjen om Anders är hemma på dagarna. Barnen (och nu menar jag ju egentligen Alexander)är inte alls lika gnälliga när Anders är hemma. Så nu i eftermiddag när Anders kommer hem så ska jag skicka iväg ett gäng ansökningar på vårdcentralsjobb som jag har hittat. Får Anders jobb på ett speciellt ställe så ska han givetvis ta det, men annars så hoppas vi nog mest på att jag hinner få ett först!
Så kom igen nu, hjälp till att hålla era tummar!

Slutligen så vill jag bara säga GLAD PÅSK, med denna:


som jag fått av Yvonne.

Pluggat 4 April Tisdag
Idag har jag varit på bibblan i skolan och studerat :-D Hann faktiskt få en uppgift klar i princip...så nu är den saken nästan avbockad på listan, känns bra!
Med tanke på att det nu är påsk, så lär jag inte få så mkt mer vettigt gjort innan tisdag vad det gäller plugget. Jag och Tobias skall ta bilen och åkta till huddinge och hämta lite böcker på bibblan där imorgon.
Tobias är helt lyrisk över att få åka till "mammas skola" :-D.

När jag tyckte att jag hade pluggat färdigt så kom Linda och Linda och hämtade mig och så åkte vi och käkade lunch. Det var trevligt. Linda släppte mig sedan i Jakan så tog jag tåget hem.

Anders och barnen har nästan byggt klart sandlådan idag. Mina duktiga killar!!!
Men Alexander, han har haft en riktig otursdag. Första ramlade han ned för trappan i trädgården (och, ja det gick bra) och fick en bula i pannan. Sedan när de hämtade Tobias på dagis så ramlade han hux flux och bet sig i läppen så det gick hål.
(I läppen alltså,...inte i tungan, vilket nu hade varit mer troligt om man vet hur han brukar gå omkring :-D)

Svacka 2 April Måndag
Fy faan vad jag är less! På ALLT och på inget. Mycket i skolan, knäppa lärare, tonvis med arbete. INGEN tid. Lång resväg, svårt att få tag i böcker. Sur och grinig. Trotsiga och sjuka ungar...Logopeder och talpedagoger, studiebesök på dagis. MASSOR i skolan.
Matsedel: vad ska vi äta?...inte f--n vet jag..ingen insperation. Vikten går åt helvete...pizza banta, FUNKAR DET? Havregrynsgröt till frukost, så leeeesssss! Fint väder, men måste sitta inne och plugga! Bröllop...hur ska det hinnas med...amma, inte amma, amma, inte amma...hur sova borta om fortfarande amma i aug????? Tankarna snurrar och vad sa nu läraren? Var det något viktigt? Vem ORKAR bry sig? Det löser sig nog, eller?!

Nej, jag är inte deprimerad, bara LESS!

Ute 1 April Söndag
Idag har vi i princip varit ute hela dagen. Efter lunch så cyklade jag och Tobias en sväng till affären, medan Alexander sov och Anders byggde staket.

Sedan så har vi varit på tomten och grannarnas tomter mest hela dagen.

Alexander gillade att åka rutschkana, Tobias tyckte det var roligare när båtarna åkte :-D