GRATTIS TOBIAS 25 April Lördag


Klicka på bilden om du vill läsa mer om Tobias 5-årsdag!


Såklart har vi firat Tobias idag. Efter lunchen (grillad korv ute) avslutade vi med lite marängswiss istället för tårta. Vi har byggt massa lego idag. Tobias var på kalas 2 timmar på dagen.

Alexander och Anders tog en cykeltur medans jag städade inför kalaset imorgon. Resten av dagen har vi mest varit ute och njutigt av det fina vädret:


Bubbelgrill. Superkul att kunna göra bubblor själv.


Woow! Cool kille!


Här leks det med dagens födelsedagspresent!

LYYYYXXXXX dag 24 April Fredag

Idag har det varit en otrolig lyxdag. Jag tog semester, mamma tog semester. Tillsammans gjorde vi stan. Långa promenade genom stan. Underbar sommarvärme. Lunch på Ulla Winblad med 2 glas vin ute i solen.

Behöver jag upprepa att det var UNDERBART!!!!

Tack snälla, underbara mamma! Det behövde jag så väl!

10 dagar senare... 20 April Måndag

...så står 2 av 3 rosbuskar kvar i rabatten. Efter att ha skrivit föregående inlägg här så gick jag ut och tittade. Kom fram till att den största rosbusken ryker, men att de andra 2 lite mindre får stå kvar, iallafall en säsong till. Då har jag lagom med utrymme att så lite frön och se vad det blir av det hela. Så får vi se sedan.
Resten av långfredagen spenderades med middag hemma hos mormor och övernattning. Det bjöds på fint väder hela påskhelgen så vi ute en hel del, lekte, fikade med farmor och Sture på söndagen.

I måndags var jag HELT slut, utan att överdriva fullkomligt slut. Inte för att vi hade haft en intensiv helg utan bara totalt dränerad på energi. Det är lite mkt nu bara... men så iväg till dagis med två barn på tisdagen och iväg med mig till jobbet...jag hann vara på jobbet i kanske 2-3 timmar innan jag får en låsning i svanken, det gjorde så in i h-evete ont.
Jag inser ju att det är kroppen som säger ifrån: SLOW DOWN.
Så dagen efter (ons) stannar jag hemma från jobbet.

1. för att ta det lungt psykiskt
2. För att jag har så ont så jag går dubbelvikt.

Välbehövlig lugn dag. Vad händer, på väg att bli en aning utvilad så vaknar Tobias på natten och har så ont i magen så att jag till slut bestämmer mig för att ta honom till akuten kl:03:30. Man vågar liksom inte chansa. För att göra en lång historia kort så fick han klyx, mådde bättre och vi var hemma igen kl:05.00. Skapligt trötta. Han blev såklart hemma, Anders fick lämna Alexander på dagis supertidigt. Jag och Tobias sov till 10.00.

På Torsdag eftermiddag kändes det så pass bra i ryggen att jag bestämde mig för att gå till jobbet på fredagen. Så, så blev det.
Bara för att få ladda lite inför barnkalaset nu i lördags, 16 ungar! Jag upprepar 16 ungar och kanske 6-7 föräldrar. Helt hysteriskt.

Jag vet inte hur vi tänkte men det kommer inte att inträffa igen. Allt gick förvisso bra och kalaset förflöt lungt och stilla, men på ALLVAR:
HUR TÄNKTE JAG? (det vet jag iof, men det tänker jag inte skriva om här, en av mina många issues bara)

Igår, söndag, så hade vi en välbehövlig lugn dag, för Anders var den lite extra lugn och illamåendeframkallande, eftersom han var ute och hoppade bowling med grabbarna på gatan på lördagskvällen. Men det hindrade inte mig från att dra ut honom på "att-flyga-drake-äventyr". Blåste precis lagom mkt för den aktiviteten. Avslutade på Konsum, för att handla plåster till Tobias haka och munkar till oss alla. *Nystart på måndag, hehe*

Och måndag är det ju idag. Och idag har vi ätit pannkakor...Rosornas vara eller icke vara... 10 April Fredag

 • Solen skiner, fåglarna kvittrar och Linda funderar på om rosorna ska bort eller inte!
 • Anders vill ha dem kvar, jag vill det inte.
 • Anders har fått ha rosorna i 2 år nu, dags för förändring?
 • Anders bryr sig nog egenligen inte så mkt, jag vill pilla med andra blommor.
 • Anders har sagt ja, jag har medlat och sagt att vi kan ha kvar 1 buske, men 2 ska bort, nu funderar jag på att inte behålla någon.
 • Jag vill så frön och ha färgglada blommor som man blir glad av, inte tråkiga rosbuskar som tar över hela planteringen och som sköter sig helt själv.

  Slutsats: Solen skiner och rosorna ska bort!
  Nu är våren kommen... 4 April Lördag

  ÄNTLIGEN ÄR VÅREN HÄR!!!!!

  LYCKA ATT VARA UT I DET FINA VÅRVÄDRET  Igår hade vi middagsgäster. En dagiskompis (F) till Tobias med familj. Mkt trevligt. De stannade till 01.00 så man är aningen trött idag. :-)

  Idag har Tobias varit på kalas hos en annan dagiskompis här på gatan. Under tiden kalaset var så var Anders och Alexander ute och cyklade och jag fikade tillsammans med F:s mamma i vårsolen på altan. Efter kalaset skjutsade vi barnen till mormor och morfar och där är de nu i skrivandets stund och ska sova över.

  Annars då, vad har egentligen hänt sedan sist?!
  Telefonen är skrot och det har varit en massa tjafs med försäkringsbolaget angående huruvida jag ens har en försäkring eller inte, vilket jag efter ca 3 timmars kötid i telefonkö har rett ut. Men jag har fortfarande ingen ny telefon...det kan tydligen ta minst en vecka till det. De jobbar då sannerligen inte på ackord.

  I torsdags så spenderade jag en halv veckolön på plantagen och ägnade sedan eftermiddagen/kvällen tillsammans med barnen och planterade blommor, så nu är det så fint så :-D