8800g... 30 Augusti Måndag

Den 25:e fick Emil sin första vacc. Vi tog dessutom en vikt. Han väger modiga 8,8 kg... *impad* och är 66 cm lång... :-D

Helgen 20-22 aug var jag och Anders på sedvanlig helsinforskryssning för att fira 3 årig bröllopsdag. Blev en lugn kryssning eftersom Emil var med. Istället för att ligga bakfulla och önska att någon ska göra processen kort med en, så seightsingade vi lite i Helsingfors och var ut till Sveaborg och turistade. Det var trevligt.
Igår var vi på Gröna Lund med barnen... HELLYCKAD dag!!!!
Tobias 1:a dag i skolan 18 Augusti Onsdag

Tobias börjar skolan idag!!


Lorin och Tobias

Det känns så bra, så bra personal genomgående. Underbart!
Idag var det skolstart med föräldrar, barn, tårta och saft.

Vi började med inskolning på fritids i måndags, så idag är tredje dagen Tobias är där. Skolan och fritids är integrerade, så det är på samma plats och med samma personal. Mycket smidigt! Vi har fortfarande lite slow start så idag ska jag hämta Tobias kl 13.

Det är om 20 minuter...
men först ska jag njuta lite kaffe och väcka Emil som blir TRE månader idag!!!

Synes!

Sommaren i bilder 12 Augusti Torsdag

Jahaja, det var ju ett tag sedan det hände något på denna blogg. I verkligheten så har vi sedan vi kom hem från Västervik både tagit det lugnt och fått en hel del gjort.
Dvs jag har tagit det lungt medans Anders har snickrat (hahahaa) Nä, men på allvar. Anders har snickrat och målat och målat och målat. Han har målat mer än han har snickrat.
Anders pappa har varit här och hjälpt till med att snickra upp panelen och det har blivit så fint! Det är mycket kvar än, men det som är klart är så fint. Jag står för markservicen och tar hand om barnen...


Numera är huset både grått och gult. Ser lite halvkul ut :-D

Min tomatplanta:


Vi skulle ha åkt till Åland med Eckerölinjen och tältat i tre nätter. Dock visade det sig två dagar innan vi skulle åka att taket läckte igen. *STOR SUCK*

Så på måndagen så fick vi ringa till firman som fick komma hit 2!!!!!!!! gånger samma dag och fixa taket. Nu verkar det som det är tätt. Så lusten att åka och tälta försvann, istället tog vi färjan över dagen bara för att barnen skulle få komma ut och åka lite båt (27/7).


På Eckeröfärjan när vi åker iväg från Grisslehamn.


I Mariehamn och tittar på Silja och Vikingbåtar.Alla barn på plats :-D


Emil är en glad liten skit, dock väldigt svårt att få med på kort när han är glad:
ca 2,5 månad gammal

Här sitter buddha i soffan:


Nu vaknar lillfis, får fortsätta senare...
Den 5-6 aug var vi på en Åbokryssning tillsammans med barnen. Det var mkt trevligt och funkade bra. Lite trångt att dela slaf med Emil, men finns det hjärtrum så finns det stjärterum...

Helgen som var så var vi på lådbilslandetmed fam. Mark. Det var mycket trevligt.


Senaste dagarna har jag tokshoppat på nätet till alla barn, det är mössor, vantar, strumpor, kallingar, höstkläder och annat smått och gott.
Roligast att handla är dock bebbiskläderna:

Pyamas till Emil


HöstjackaMunkjacka


En ny ryggsäck till Tobias som börjar i skolan nästa vecka!

Nya skor till Tobias:


och Alexander:


Nu är det "bara" vinterskor till storkillarna och vinterjacka och byxor till Tobias och en vinteroverall till Emil kvar...
För att inte glömma mig själv så ska även jag ha en ny vinterjacka iår.

Anders började jobba i torsdags... barnen är hemma med mig denna vecka med. På mån börjar Alexander på dagis igen och Tobias skall skolas in på fritids. Skolan börjar på onsdag den 18:e aug. Tänk att man har fått ett skolbarn i familjen :-D!!

Nästa helg så firar jag och Anders 3 år som gifta och totalt 13 år tillsammans... Tiden går fort när man har kul. Vi firar detta som vanligt med en Helsingforskryssning. Stora barnen får vara hos mormor och morfar och Emil han får såklart följa med oss.

Nä...nu orkar jag inte mer...Kaffet är kallt, Emil sover i sjal på magen och kl är redan 10.30....