Gott nytt! 31 December Fredag

På nyårsafton så åkte grabbarna längd för första gången:På kvällen så kom mormor och morfar och firade tillsammans med oss.
Morfar lagade gudomlig mat.

HUMMERSOPPA


Oxfile med råstekt potatis


Tillbehör...mums!

Till efterätt blev det vit chokladpannacotta med färska hallon och blåbär.
(missade tyvärr bild på det...)


Tolvslaget!!!

Vi firade in tolvlaget, även Emil var vaken, tillsammas och sedan gick alla utom Anders och Johhny och sov. Trevligt var det!

God jul! 24 December Fredag

Såhär var JULEN hos oss!

Mastit 10 December Lördag

Det känns som jag kommit tillbaka från de döda.
I onsdagskväll så började jag känna av en antydan till mjölkstockning och fick lite lätt feber. På natten drog helvete igång, frossa och 40 graders temp, vilket fortsatte under hela dagen. Anders stannade hemma och "vaffade" = vård av fru.

Jag toppnoterade febern med 41,2 på eftermiddagen på torsdagen. Mådde inge vidare då kan jag lova. Lyckades pressa ned febern några timmar i taget med alvedon, men den fortsatte att komma tillbaka.

Igår vid 11, ringde jag vårdguiden som tyckte jag skulle åkta till gynakuten, så Anders, Alexander och Emil skjutsade mig till akuten. Medan jag roade mig där så käkade de på macdonalds och hade lite bajskalsas....Anders är fortfarande traumatiserad...

Så på akuten då: såg ju ut som sju svåra år efter nästan 2 dygn med 40 grader, svullna ögon och såg allmänt dålig ut...fick snabbt komma in, fick till och med gå och lägga mig på en säng... så tas tempen...gissa...    JO, G-Ö-R det!

Jag hade 37,2... 37,2!!!!
Vilket djävla skämt! Här sitter man och åker in till akuten för att man har hög feber och mår skit rent allmänt och så är febern normal när man kommer in...
(om ngn undrar så berodde det såklart på alvedonen, febern steg sedan som förväntat och med den kom frossan... isch).

Jag fick träffa en läkare och det togs ett crp, vilket var på hela 184!! Inte illa, så slapp jag iallafall känna mig som värsta hypokondriken... Så nu knappras här herracillin i stor dos...

... och idag efter lunch börjar livet komma tillbaka. UNDERBART!

Acke popcorn 6 December Måndag

Tobias kom smygande med en väska förstulet i famnen när han kom efter skolan i fredags...

- Mamma, jag har dåliga nyheter och goda nyheter.
Jag börjar med de dåliga: jag fick inte med mig Acke popcorn hem...och de bra nyheter är att JAG FICK MED MIG Acke Popcorn hem!!!!!

Lyckan är fullkomlig. Acke popcorn är en liten björn som bor på skolan och varje helg får han följa med ett barn i klassen hem och vara med dem under helgen.
Tobias har varit bekymrad över att Acke aldrig får följa med honom hem, men så äntligen var det hans tur :-D


Den här helgen har gått i bakets tecken. På lördagen blev det lussebullebak...
(ja, det finns fortfarande kvar...) och så satte jag ihop ett pepparkakshus som glaserades till en väldigt kitscikt vrålvilla.

På söndagen så blev det pepparkakebak. Till lunch kom barnens mormor och så åts det våfflor, efter en sväng i pulkabacken så blev det lite glögg och pepparkakor. Mormor åkte hem till sitt och vi konstaterade att Emil var sjuk för första gången 40,6 i temp.
Stackars liten.