Idag har vi lekt...massor! 28 Februari Onsdag
Ja, idag har det inte hänt så mycket. Tobias har varit hemma från dagis, då vi trodde han var magsjuk, men det visade sig vara falsk alarm...så det var ju superskönt. Istället har vi ägnat nästan hela dagen till mys och lek. Jag och Tobias låg och kollade på en film uppe i våran säng på fm och bara mös. Supermysigt.
Vi har lekt med klossar så det står härliga till hela dagen;


Medans Anders och Tobias var en sväng till affären så struttade Alexander mest omkring och lagade mat och rumsturerade om i alla skåp i köket:


Lite sliten 25 Februari Söndag
Kl: 07.05
Just nu står sconesen i ugnen, diskbänken är avröjd, Anders och Alexander sover och Tobias kollar på morgonbompa. Jag sitter här med en kopp kaffe... (hmmm...springer och hämtar en kopp kaffe ;-)) så NU, sitter jag här med en kopp kaffe och sconesen är klara!...Men shit...måste bara utfodra sonen så återkommer jag!

SÅ, nu sitter jag här med en kopp kaffe, Tobias fick in frukosten i vardagsrummet...vad gör man inte för 5 minuter av ensamhet med en kopp kaffe såhär på söndagsmorgonen. Inte ofta Alexander sover så här länge...

Kom inte isäng förrens vid 1-tiden imorse och sedan var det bara rise and shine kl 06.00 PIIIIP! (nu sitter även jag med en scones...snart kommer de båda A:na i familjen att vakna och det enda jag kommer ha skrivit är om mina scones och mitt kaffe....)
så nu fokuserar vi!

Anledningen till att vi aldrig kom i säng...var Axel och Linda, två mkt goda vänner som vi inte har träffat på väldigt länge. De var här och käkade middag och vi satt sedan och gaggade till halv ett...Trevligt var det! Så lite seg är man allt i dag, men det var det värt! Vi konstaterade att vi kaaanske kunde träffas lite oftare än typ var 3:e år...Varpå Axel konstaterade att han hade en lucka feb-09 :-D

Fy sjutton vad gott det är med kaffe och scones!

I går så var jag och Tobias på Knattebio! Det var första gången Tobias var på bio och han gillade det.När den 30 minuter långa filmen var slut hörde man Tobias:
- Mera, meeeera....!
Så nästa gång får det nog bli en vanlig film...Trevligt var det iaf...och trots att det var 15! minuter med bil till Kista så åkte vi kommunalt!(vilket tar ca 60 minuter) BARA för att Tobias tycker att det är sååå kul....*känner mig pedagogisk* ;-)

Och tack vare (eller på grund av som det egentligen heter) det så kunde jag knappt gå sedan på resten av dagen, alltså mitt bäcken är så satans kajk...det knäpper och knackar och hackar i bäckenet så fort jag rör mig i sängen, för att inte TALA om hur satans ont det gör! Så nu SKA jag gå till farbror doktor...Anders är lite less på att höra mig gnälla...så jag måste väl ringa antar jag....jag menar det KAN inte vara normalt att inte kunna springa till bussen 1 år efter en graviditet utan att typ bli halvförlamad ett dygn framåt...


Idag bär det av hem till Wilma med familj. Vi har inte träffats sedan innan jul, så det ska bli trevligt!

Slänger in en bild från kvällen på alla barn:


Bakat 23 Februari Fredag
Idag har jag bakat så att det har stått härliga till. Anders lämnade Tobias på dagis och åkte sedan och handlade. När han kom hem så gick han och la Alexander (och de slutade med att både Alexander och Anders sov i nästan 2 timmar!)
Under tiden så hann jag baka 2 satser dumlekakor och 2 satser havrekakor + en kladdkaka! Högeffektiv.
Pratade dessutom i tfn och löste lite världsproblem under tiden :-D
Kakorna är till nästa söndag när vi ska ha kalas för våran blivande 1-åring: Alexander. Kladdkakan är tills imorgon då vi skall ha gäster!

? 20 Februari Tisdag
Jaha, så idag så har det varit en talpedagog på dagis...jaha inte blev vi mkt klokare för det inte, och inte dagispersonalen heller. Till att börja med så var det för kort tid för att bedöma hans tal! jaha varför bokar man in för kort tid? För det andra sa han inte så mkt...nä han gör inte det när han inte känner någon!
Talpedagogen ville att vi skulle träffa en logoped först, som vi redan har inbokad...som dagis dessutom VISSTE att vi hade inbokad, varför då boka in talpedagogen?!?!

Det talpedagogen hade att säga var att man kunde spela spel med honom för man då kan lära sig att vänta på sin tur???? VA?! Vad i helvete har det med hans tal att göra???? Please, enlighten me!

Imorgon är det jag som ringer dagis och frågar lite mer ingående om vad som EGENTLIGEN hände på det där mötet!

1-0 till oss 19 Februari Måndag
INTE för att det är någon tävling och dagis är säkert lika glada som vi...men vi hade RÄTT!
Tobias har inget fel på sin hörsel!

Ville bara säga det!

Aquaria 17 Februari Lördag
Idag har jag och Tobias varit på utflykt. Vi har åkt buss, pendeltåg och buss till Aquaria. Tobias tyckte att det var sååå kul med tåget!

Vi åker buss


Vi åker TÅG:

På pendeltåget så fick Tobias stå på en av sitsarna och titta ut... hela ungen sken som en sol... det var bilar, bussar, vägar, skog och ALLT var han tvungen att berätta om.
Det var så kul! Som ni säkert gissat så åker vi inte så mycket kommunalt med barnen, så bara det i sig var en upplevelse!

Väl framme så började vi med regnskogen, men när det blev natt, så tyckte Tobias att det var lite läbbigt, så gick snabbt vidare till havet:
till en början så var det även läskigt med alla fiskar, för att inte tala om hajarna, han är såååå fascinerad, men när de kommer för nära så blir han döskraj...men efter en stund hade han acklimatiserat sig så pass att han satt i den glasklädda gången som är i akvariet

Efter ca en timme så tog vi lite time-out och åt lite pannkakor

Sedan sprang vi runt i ytterligare en timme, flera varv hos hajarna och även ett antal varv i regnskogen.

När Tobias hade tröttnat på att springa runt så tog vi båten till slussen:

vi gick från slussen till centralen och där festade vi loss på en bulle och dricka till Tobias och en bulle och kaffe till mig :-D.

Sedan bar det av hemåt igen, Tobias tyckte det var lika kul att åka tåg denna gång, när vi klev av bussen här hemma, så blev han lite ledsen:
-vill haaaa bussen, vill ha....

Vad svarar man på det...?
Väl hemma så bröt han ihop fullständigt...han var trött och hade haft det superkul och ville inte alls hem... men man får ta det med jämnmod och se det som ett bra betyg på en trevlig dag! .... å även de bra dagarna har ju ett som bekant ett slut.

Öroninflammation 16 Februari Fredag
Idag har vi varit hos läkaren med Alexander *no shit* gör vi något annat för tillfället? I vilket fall så har crp stigit från 67 till 163 på 2 dagar och örat som bara var lite rodnat i onsdags har nu utvecklat sig till en fullskalig öroniflammation. Så nu har vi iaf fått penicillin utskrivet... så nu KANSKE det kan bli ordning på torpet igen!

Still going strong... 15 Februari Torsdag
Ja, Alexander han är inne på sin 7:e dag med 40 graders feber nu...hela familjen är helt slut.

Bara för att göra livet liiite roligare så spenderade vi halva dagen på akuten igår...börjar bli lite av stammisar där nu :-( Vi åkte in för att han hade ont i magen - var ju dock ingen fara med den, vilket vi egentligen visste, men vi vågade inte chansa när han låg som en sprättbåge på golvet och vrålade - någonstans hade han ont!
Väl inne på akuten så trodde de att han hade lunginflammation istället...TAR det aldrig slut?...så det blev lungröntgen - som var ok, ett CRP - som var förhöjt, lite inhalationer och annat skojsigt...Till slut så åkte vi hem med ventoline och en trött och febrig liten kille. När vi kom hem hade han "bara" 40,7 i temp var inte så pigg.

Nu återstår bara och se om vi får vattkoppor här hemma vilken dag som helst...eller om vi klarat oss denna gång...spänningen stiger!

Själv konstaterade jag just att jag typ aldrig är i skolan längre...hinner liksom inte med alla akutenbesök och sjuka barn, till det kommer ett besök hos öronläkaren för ett hörseltest för Tobias på måndag och sedan ögonläkaren på torsdag för båda barnen. De kommer snart tro att jag har slutat på utbildningen eftersom jag aldrig är där...Tur jag har möjlighet att göra mina arbeten här hemma iaf.

Det var väl det om det för nu!

Välkommen hem till familjen host och snor 11 Februari Söndag
Ja, vi är lite lätt förkylda här då va! Alexander toppar ligan med 40 grader. Tobias har förvisso ingen feber men ligger på delad första plats med Alexander vad det gäller hosta. Gud, så de hostar!
Själv är jag förundrad över hur mkt snor som ryms i ena näsborren, medans den andra är tom...

Over and out...

Invagination 9 Februari Fredag
Vi trodde han hade magsjuka...

I onsdags så var jag iväg och pluggade, när jag kom hem så hade Alexander skrikit i 1 timme, när jag kommer hem och tar upp honom så spyr han..Jaha, magsjuka...inte konstigt han skriker!
Han fortsätter att ömsom skrika, kräkas och vara som vanligt. En varningsklocka ringer hos mig, jag ältar det med alla jag kan men kommer ändå fram till att det MÅSTE vara magsjuka.

Alexander går och sover, han vaknar efter 30 minuter och är otröstlig, han bajsar lite..förstoppning? far genom huvudet och vi ger honom ett microlax - han bajsar...såklart...vid 21-tiden får jag honom att somna om och han sover, men han sover oroligt. Till slut ger jag upp att försöka söva om honom och går och lägger mig med honom. Han sover oroligt, vill inte amma, han ammar inte enda gång på hela natten. Fram på morgonkvisten får jag honom äntligen att äta lite... det resultar i magsmärta och kaskadkräkning över både mig och sängen x2. Godmorgon!

Han bajsar - jag byter blöja - jag reagerar instinktivt när jag ser innehållet - ändå så slår jag det ifrån mig och tänker, inte han, det är nog normalt = han är ju magsjuk. ÄNDÅ så inser jag nu efteråt att jag visste att det inte var normalt...men ÄNDÅ så slog jag det ifrån mig. Man är bra skum!

Dagen fortsätter...när blöja nr 2 ser likadan ut så ringer jag äntligen sjukvårdsupplysningen på Anders "begäran". Vi ska åka in, vi ska inte åka ambulans, vi beöver inte trycka gasen i botten, men vi ska åka NU!
Ja, det är ju i sig lugnade ord, men säg det där till en förälder som BLIR stressad och sätt sedan den föräldern bakom ratten - -kanske hade varit bättre och ringa efter en ambulans iaf :-D
Kommer till akuten - vi slipper sitta i väntrummet får komma till ett rum på en gång (iaf en pos. sak med vara ordentligt sjuk...man slipper sitta 5 timmar i väntrummet) - vi får träffa en läkare. Man tror att det är invagination. När vi har fått veta att vi skall få komma upp på röntgen så åker Anders hem med Tobias och mormor möter upp hemma. Anders åker sedan tillbaka till sjukhuset.

Under tiden så har jag och Alexander varit på röntgen och ultraljud, man har konstaterat att han har invagination - tunntarmen ligger i den diagonala delen av tjocktarmen. Röntgenläkaren lämnar en del i övrigt att önska vad det gäller bemötande av föräldrar.
Vi kommer åter till akuten och Alexander får efter ett felstick en infart i armen och morfin, man kopplar vanligt glucosdropp för att vätska upp honom inför kontraströntgen.

Nu INSER man HUR ont han faktiskt har haft det senaste 1½ dygnet. Efter morfinet så tvärslocknar han på min mage och vi ligger så i en 1 timme innan Anders kommer tillbaka. Straxt efter att Anders kommit så är det dags - dags för kontrasttröntgen - dvs man går bakvägen och sprutar in kontrast och "pressar" tillbaka tunntarmen dit den hör hemma. Man ger detta 3 försök - sedan blir det operation. Sjuksköterskan säger innan vi åker upp när jag frågar om hur vanligt det är att det räcker med kontraströntgen - att det är vanligt och att vi ju får hoppas på det, varpå jag lite lakoniskt konstaterar att jag hade ju hoppats att det var magsjuka - så jag känner inte riktigt att turen är på vår sida just i kväll...

Utan att gå in på några närmare detaljer så var det inte festligaste jag har varit med om - och inte Alexander heller. Han låg på mage, jag hade huvudet på britsen och han låg med sitt ansikte kind emot kind med mig och så grät vi ikapp. Han för att det gjorde ont - jag för att jag inte kunde göra något för att hjälpa honom...

Det gick iaf ganska så fort, sedan fick vi sitta i 45 minuter och vänta på att kontrastet skulle komma ut, röntgenutrustning är ganska så dyra mackapärer - det var inget som bekymrade Alexander nämnvärt när han sprutlackerade halva maskineriet...

Vid 21.30 togs iaf en röntgenbild som visade att tarmen hade gått tillbaka. *LYCKA* Sköterskan blev minst lika glad som vi när vi kom ner på akuten igen. -Här kommer en kurerad liten gosse! hojtade hon till hela kirurgiexpeditionen.

Sedan sov Alexander vidare så gott på mig. Vi valde att stanna kvar en natt för säkerhetskull. Så Anders åkte hem till Tobias och stackars snälla mormor fick åka hem och sova i sin egen säng. Alexander, som nu hade 40 grader i temp, och jag fick komma upp på en avdelning - isolerade på ett rum, för att inte smitta alla med hans förkylning som han dessutom begåvats med dagen till ära - där sov vi af så gott vi kunde. Alexander som en klubbad säl, jag - inte så mkt!

Vi 12-slaget idag så åkte vi hem. Alexander mår bra, förutom att han har övertagit Tobias förkylning och har 39,5 i temp och en hemsk hosta. Tobias som har varit supersjuk hela veckan och i princip varken ätit eller druckit har även han repat sig tillslut. Vi skall under de närmate 14 dagarna vara extra observanta på Alexander för risken finns att invaginationen återkommer pga tarmen är svullen.
Kul...så fort ungen ger i från sig minsta ljud så hoppar vi högt...

Sjuk 6 Februari Tisdag
Tobias sov ju hos mormor för 2:a gången i sitt liv (första gången var han bara runt halvåret, så det är ju inget han kommer ihåg) i lördags när jag var på bröllop. Det hade gått jättebra och han hade haft jättekul. Tyvärr så blev han sjuk såklart, så när vi kom och hämtade honom på söndagen så hade han 40 grader i temp och på den vägen är det.
Han mår inte alls bra det lilla livet.

Själv så har jag precis startat upp en ny kurs på skolan, så nu är lekskolan slut...
eller så har den precis börjat...ibland kan jag bli så trött på vuxna människor. Vi sitter 8 personer i en grupp och skall göra ett arbete. Vi är 8 personer som skall delas in i 2 grupper...men vi skall göra ett arbete om samma sak, och sedan redovisa det i olika, större grupper.
I vilket fall, då hade vi som förslag att istället för EN sjukdom som alla 8 engagerade sig i, så skulle 4 ta en sjukdom och de andra 4 ta en annan sjukdom. Men se, nej det gick minnsan inte! För då skulle man inte lära sig lika bra...alla skulle läsa om samma sak... Jaha ok, tänkte jag...

Vet ni vad man bestämmer då istället?
Jo, att man skall läsa om EN sjukdom men att en del skall läsa om orsaker, en del om diagnos och en del om behandling osv...
ÖööHHHHHHHhhhh har jag missat något här, är inte det exakt samma sak?!?!?!? Fast istället för att få insamlad information om 2 sjukdomar så har man bara fått det om en...VAR FINNS LOGIKEN? Djävla dagisfasoner!

Bröllop 4 Februari Lördag
Igår var jag på min kusins bröllop, det var en vacker brud, god mat och trevligt sällskap. Tyvärr så kunde inte Anders följa med och det förtog lite av nöjet med kvällen, men jag tog ändå vara på min "lediga" kväll.


Aj aj 1 Februari Torsdag
- Aj, aj Pappa, mammas! säger Tobias uppfodrande när Anders sätter sig vid den bärbara... -Aj, aj! *Skrattar så jag storknar*
Anders håller med: - Ok, mammas dator, men pappas bil och mamma fick ju låna pappas bil idag så då får väl jag låna hennes dator?
- Aj, aj Pappa!, mammas!... End of discussion!

Idag har jag och "Kander" (=alexander, enligt Tobias) varit hos Ingrid och Edvin och hälsat på, men eftersom jag mitt arsel inte kom ihåg att ta med kameran så har jag inga fina bilder att visa.

Lyckades iaf ta lite bilder på Alexander idag när han spatserade runt här hemma:Det ligger nya kort under: Bröder