Jag - en surtant 29 Januari Måndag
Jag håller på att förvandlas till en riktig surkärring...

VAD är egentligen poängen med hörlurar? Är det inte meningen att man skall kunna lyssna på musik i dem UTAN att störa de som sitter runt omkring, att man skall kunna lyssna på musik även på tunnelbanan, bussen eller pendeltåget (jag upprepar mig) UTAN att störa de som sitter runt omkring.
Jag menar om det var MENINGEN att alla runtomkring skulle höra så kunde man väl bara släpa med sig bergsprängaren... men nejdå... jag sitter här med mina hörlurar och lyssnar så HÖGT så alla runt omkring på ett ungefär kan höra vad jag lyssnar på!

Åhhhh, jag blir helt galen och byter plats på pendeltåget, för jag VILL inte lyssna på deras skitmusik som jag inte bett om att få höra, jag vill läsa i min bok, i LUGN och RO! Haja!

När jag beklagar mig för Anders så ser jag på hans minspel att det är jag som är en surtant - men det kan jag leva med!:-D

Barnkalas 28 Januari Söndag
Idag så har vi varit hemma hos Ingrid, Robban och Edvin på 1-års kalas!
Det var många barn och föräldrar och en massa goda kakor, bullar och tårtor. Alla hade mkt trevligt, stora som små!

Besök 27 Januari Lördag
Idag har både mamma och Johnny, Christina, Sture, Catharina och Sigge varit här och hälsat på. Fullt hus med andra ord :-D

Shoppat 26 Januari Fredag
Idag har jag varit i stan helt på egen hand, shoppat, strosat, ätit lunch, fikat och bara VARIT!
Underbart. Kom hem samtidigt som Anders kom hem med barnen efter att ha varit och hämtat Tobias på dagis. Eftermiddagen har förflutit lungt...

Alexander fick äta själv (läs kladda) till middag och det vet alla som har eller har haft en ettåring hur kladdigt det kan bli.
Preeecis sååå kladdigt blev det och Anders han sitter med ångest i blicken och ser storstädningen Orvar framför sig
Mkt rikigt, Anders sanerade köket, medan jag släpade in ungarna i duschen och sanerade dem!

Här är ytterligare ett kort på Alexander som vi tog igår hemma hos Therese:


Radon 25 Januari Torsdag
Det är förvisso ett tag sedan vi fick veta nu, men jag har ju helt glömt bort det. Vi har fått svaret på våran radonmätning och den ligger låååångt under gränsvärdet. Så man kan ju klart säga att det var välinvesterade pengar att sätta in en radonpump!

Idag skulle jag åka och handla papper för att kunna börja med våra bröllopsinbjudingar, så jag tänkte att jag skulle åka till Panduro i Skärholmen och på det sättet göra två flugor på smällen samtidigt, genom att då även träffa Therese. Sagt och gjort. Lunch blev det, men dock inge papper för panduro hade ju naturligtvis bestämt sig för att bygga om just nu....så det får bli stan imorgon istället.

Jag testade Thereses kamera en del:

Alexander och Therese busar lite...spana in Alex dreggeldroppar på hakan på den högra bilden...vi byter hans tröja räääätt så ofta!

De leker tittut:


På väg hem till Therese så fastnade jag i en nykerhetskontroll och fick blåsa - det gick så klart galant och sen var det bara iväg igen...inte ens en koll av körkortet.
Jag har haft körkort i 8½ år nu(Yikes, vad tiden går)och detta är andra gången jag får blåsa...den första gången då hade jag haft körkort i en månad och min kompis på passagerarsidan satt med en flaska rödtjut i famnen på väg till Thereses 20-års fest...
Jaaa, det är ett tag sedan!

Sitter på tåget 24 Januari Onsdag
Ja, i skrivande stund så sitter jag faktiskst på pendeltåget på väg hem.....
Hightech shit!

Är på väg hem från skolan och en tentaskrivning som har pågått mellan 9-16. Tungt!

Ingen bok att läsa har jag och det är hyfsat tråkigt att åka p-tåg då, så då får man passa på att uppa lite :-D

Har väl egentligen inte så mkt att skriva mer än just det...
Så rolig är jag...

Åker baklänges gör jag också, så detta funkar inte längre...

5 - 20 minuters... 23 Januari Tisdag
...försening...pröva 40 minuter!
Kul med pendeltåg!

Idag fick vi tillbaka tentan, jag hade 62/64 och då var det ett slarvfel och en fråga som man skulle skriva exempel till, med de angav inte hur MÅNGA exempel de ville ha, och jag skrev ett för lite...och missade då en poäng...hmmm...
well well!

Just nu sitter jag och skriver ut papper på saker som vi skall ha med oss till skolan imorgon då vi ska skriva en grupptenta, men det är så jobbigt så jag sparar nog bara ned dem och så tar jag med mig datorn istället...

När jag kom hem från skolan idag så sov Alexander så sött på framsidan, när han hade vaknat så gick Tobias och Anders ut och lekte på baksidan, efter en stund så gick även jag och Alexander ut... Alexander tyckte det var lite spännande med snö.


När vi ledsnat på snön så tog vi en liten promenad till affären och nu väntas det snart lite mat.

På återseende...
Vår dvd fjärrkontroll är borta - någon som vet var den är????

Där satt den 22 Januari Måndag
Jag klarade det! Det gjorde iof alla så jag var inte bättre än någon annan, hehe...men klarade det gjorde jag iaf...
Undrar ni var jag pratar om?
Förskrivningsrätten pratar jag om, tentan som jag skrev för ngn vecka sedan! Än så vet jag inte hur många poäng från max jag var, men det får jag veta imorgon eller på onsdag...nu handlar det bara om prestige...hihi

Snö på er!

SNÖ 21 Januari Söndag
Uppar kl 19

Snowraceråkning blev det. Anders och Tobias var ut och röjde i snön.och kul hade de...

Jag och Alexande passade på att baka lite muffins och uppdatera lite vikt och längd på både Alexander och Tobias.

Kl: 10.00 Senast det var så här mkt snö, var den 1 november... och jag undrar om det verkligen var såhär mkt snö ens då. Dessutom så fortsätter det fortfarande att vräka ned:

Så vi stannar nog inne och leker koja på fm idag, och om vi har lite tur så blir det snowracer premiär i eftermiddag :-DBvc - SLUTA hispa 20 Januari Lördag
Gud så irriterad jag kan bli på bvc, Alexander äter ju inte så mkt och han ammar mestadels fortfarande. Han har ramlat ned ett ½ steg på bvc-listor, MEN han väger helt normalt i förhållande till sin längd..skillnad om han hade vägt för lite till sin längd, vilket då alltså inte är fallet.

Han har de senaste månaderna dalat ned ett ½ steg, alltså...något som normalt kallas för amningspuckel...Nu bör han plana ut...inte sjunka mer...men trots att det inte är någonsom helst fara, så MÅSTE BVC-tanterna komma med sina o-ombedda råd, tex:

* Lämna pappa hemma ensam en helg för att sluta nattamma...Skulle aldrig ens komma på tanken!

* Sluta nattamma, för att han ska äta bättre på dagen - förvisso sant...men än så länge så prioriterar vi att få soooova på natten här hemma, Alexander är inte ett barn som man bara kan betämma sig för en sak och sedan bara införa det, för det går inte med honom.

Ja, de har kommit med fler i mina ögon puckade råd, som jag inte har bett om och som jag rycker på axlarna åt och skiter i, men de orkar jag inte dra upp här. VARFÖR skall bvc stressa alla föräldrar?
Nu blir inte jag stressad, jag blir irriterad, för det är ingen som helst fara med mitt barn och därför finner jag det löjligt att mena på att man måste göra något...

Men alla de stackars föräldrar som inte blir irriterade, de som blir stressade, de som går hem och tror att deras unge håller på att svälta ihjäl, de som går hem och stryper allt vad amning och kanske nattamning heter, BARA för att något pucko på bvc säger det! Stackars dem och deras barn

När jag blir bvc-sköterska ska jag INTE bli sådan *looovar* :-D

Annars då, jo jag var på möhippa idag, min kusin skall gifta sig i feb. Det hade väl kanske kunnat varit roligare för den blivande bruden, men jag tror och hoppas att den andra halvan av kvällen blev 1000% bättre än den första delen...
Med den blivande brudens tillåtelse lägger jag upp lite bilder på hur hon såg ut innan och efter möhippan hade startat:
Tyvärr så kunde jag inte vara med hela kvällen, utan lämnade dem vid 16-tiden när de drog till centralbadet... Nu väntar middag!

Fredag 19 Januari Fredag
Idag är det fredag...I skrivandets stund så är Anders och lämnas Tobias på dagis. När han kommer hem så skall vi på 10-månaders besiktning med Alexander på BVC.
Efter det bär det av till Kista för att hämta våra förlovningsringar som vi har tagit in...shoppa lite annat smått och gott och ikväll så får vi middaggäster...
Det skall bli trevligt!

Var lite smått irriterade på denna dator igår, mitt nätverk vill inte fungera mellan datorerna helt plötlist, fattar inte...(det i sig är ju inte så konstigt, eftersom jag inte är så bra på detta med datorer...)
Det blir så trögarbetat när det helt plötsligt slutar funka.

Slänger in en bild på kidsen som togs i november för att ges bort i julklapp till släkten:


Skit 18 Januari Torsdag
Skitdator....Antibiotika 15 Januari Måndag
Idag börjar officiellt min termin och vad passar inte bra då?
Jo! En tenta! Receptskrivning...läkemedelsrecept alltså...
Det gick bra...man måste ha 45/65 för att klara sig, så klarat mig har jag med 99,99% säkerhet gjort...frågan är bara hur långt från maxpoäng jag kommer.
Blysamhet ligger inte för mig när det gäller tentaskrivningar, dessutom är ämnet inte komplicerat.

Vidare då till en annan sjukvårdsfråga, Tobias har ju öroninflammation och nu har han även antibiotika mot det. Han har varit vid gott mod hela dagen, så vi passade på att åka och handla lite, när vi kom hem hade han jätteont och då tyckte jag att nu får det vara nog.
Det lustiga med vården idag är att man måste verkligen VETA vad man vill och sedan är det bara att stå på sig...i hård motvind...men till slut så fick vi iaf en tid på närakuten. Efter lite tjat, men är man inte påstridig (och hur lätt är det att vara om man inte har så mycket erfarenhet) då blir man ju bortkollrad på en gång.
Trist men sant.
Jaja, Tobias har iaf medicin nu, Ery-max blev det. Bra läkare som lyssnar på vad man säger och inte bara stenhårt kör: Nä, Kåvepenin blir det!
Pluspoäng till honom

Nu e klockan snart 20, de är 1½ timme sena i säng och jag är helt slut, för det enda jag har ätit i dag är en tallrik gröt, 2 smörgåsar och typ 8 koppar kaffe...
Inte så bra!

Trevlig dag... 14 Januari Söndag
Ringde närakuten imorse, pga Tobias öron som började göra ont igår kväll. Men tydligen så är de inte så intresserade av att behandla öroninflammtion längre. Vi var välkomna att ringa igen om han hade akutont, skyhög feber, eller att trumhinnan hade spruckit.

Så idag har vi bara behandlat lillkillens symtom. Det har funkat bra. Han hade ont vid lunchtid och ojade sig, men med Alvedon så gick det över lika fort.

Själv så lämnade jag det sjunkande skeppet och for in till stan och shoppade loss inför min kusins kommande bröllop. (Ja, iår duggar bröllopen tätt i denna släkt...)

Vi hade en mkt trevlig dag. Hittade kläder, åt en jättegod lunch och sedan avslutade vi dagen på panduro där vi handlade en massa material för att kunna knopa och knepa ihop VÅRAN bröllopsinbjudan!

Nu ska granen ut, ut, ut 13 Januari Lördag
Ja, inte våran gran då, för den for all världens väg för typ 2 veckor sedan. Men grannarna hade anordnat julgransplundring för alla barn i området. Det var mkt trevligt och uppskattat.

Mindre trevligt var att Tobias vaknade vid 20- tiden och hade ont i örona. Låg bara och gnydde, så efter lite alvedon och mys så somnade han i soffan.
Vi såg den sämsta filmen i år: Poseidon...INGET som jag rekommenderar.

Men verkligen, jättesmart... 9 Januari Tisdag
Igår satt jag hemma och pluggade och idag var jag iväg till andra sidan univerum och var på 2 föreläsningar. Skaffade lite lunchkompisar. Trevliga människor :-D

SL, i all ära...vad säger man...nädå ingen fara, pendeltågen har gått som de skall.
Det är ju verkligen jättebra att man kan köpa biljetter direkt i biljettluckan i spärren. Men allvarligt HUR smart är det när det finns EN spärrvakt och en jättelång kö och så ska minst 2 personer i den kön, köpa månadsmärken, betala med kort osv...när tåget skall komma om typ 3 minuter.

Så det är ju verligen jättebra med sådant service, kanske dock inte jättebra för alla andra som vill hinna med tåget, men vad? man kan inte göra ALLA nöjda!

Kanske inte HELT genomtänkt!

Nu finns det ingen ursäkt längre... 7 Januari Söndag
Oj, oj min sovmorgon imorse...och det vill jag lova. Kl 9.30 kom Anders upp med Alexander för att det var dags för hans vila, sedan sov vi vidare till kl: 11.30! *tar mig för pannan*
Skönt var det iaf...

3 minuter efter att jag släpat mig upp så ringer telefonen, Kjelle har vägarna förbi och kommer om ca 30 minuter.
Bums, in i duschen blev det då.

Efter att han hade åkt så satte jag Alexander i sjalen och så gick vi ut hela familjen på en skogspromenad. Tyvärr så vägrade Alexander att sova i sjalen så han och jag gick hem i förväg. Tobias och Anders avslutade utedagen med att Anders kom hem ensam...

Tobias hade fastnat hos grannen :-D

Anders åkte iväg till Intersport och shoppade en crosstrainer, så NU finns inga ursäkter längre!

Tobias hade superkul hos grannen... de har 2 killar, en som är 6 år och en som är 4 år. Och sedan en tjej som är 1½. Hon diggar Alexander stenhårt. Jag tror att han är hennes nya docka. Hon är som klistrad vid honom, tar ut hans napp, sätter in den igen...tar ut hans napp, sätter in den igen...klappar honom på håret, tar ut hans napp....ja ni hajar!

Iaf, så är det verkligen nice med grannar som har barn i ens egna barns ålder, så de kan rasa av sig lite hos någon annan ibland ;-)

BF 6 Januari Lördag
Ja, BF som i BarnFritt...
Idag så lämnade vi barnen hos mormor och morfar vid 10 och hämtade dem vid 17.
Under dessa timmar så hann vi lämna in våra förlovningsringar för förminskning samt kolla lite på vigselringar.
Japp! Det stämmer för er som inte vet eller redan har gissat.

Vi ska efter 10 år tillsammans gifta oss! I augusti!

Efter det så gick vi på bio, matiné. Vi såg Casino Royal, nya Bond-filmen. Den var helt ok, kanske inte som en ordinär bondfilm. Vilket i sig var upppiggande, för jag är rätt så less på steriotypen Bond. Have U seen One, have U seen them all...typ...
Efter det så tog vi en fika och sedan strosade vi runt i Kista Centrum tills det var dags att åka och hämta barnen. Som hade haft det super hela dagen, med att busa med mormor och morfar. Barn nöjda, föräldrar nöjda - kan det bli bättre???

I skrivandet stund så läggs barnen, jag sitter här och väntar på att Tobias skall somna och Anders har väl säkert somnat tillsammans med Alexander som vanligt...hihi

Sedan väntar det lite middag...

Ps, dessutom är faktiskst Alexander hela 10 månader idag!

Se där 5 Januari Fredag
Nu, är jag klar med layouten och nöjd med den! Tyvärr så ser den inte riktigt ut för er som för mig.

Vill ni se hur det är tänkt att den skall se ut så får ni går in på pyssel för att se det.

Var ju så arg på denna sida igår att jag helt glömde tala om att jag klippte mig igår. Jag har inte klippt mig sedan i april 2006, så det var verkligen på tiden. Det blev kortare än vad jag kanske hade tänkt mig, men se det växer ju ut igen...

Nu ligger 10-månaders korten uppe på Alexander samt en jämförelse på pojkarna uppe.

Appropå Alexanders gångkonster, så märks det tydligt att han vill släppa taget och gå själv, men lite läskigt är det allt, för i sista stund så sätter han sig på knä istället och far iväg med raketfart!
Här är en liten bild på min lilla busunge:


En bild på hela min älskade triss i pojkar:


Tobias är drygt 2,5 år och fram till julafton iår ungefär så har vi lyckats hålla honom undan godis (more or less), på julafton så fullkomligen frossade han choklad och säger man choklad nu så blir han eld och lågor.

Så idag för första gången så fick Tobias fredagsgodis (här hemma praktiserar vi både fredags och lördagsgodis...*harkel* jaaa, även kanske måndags, tisdags...ja, ni hajar...hehe)
Men iaf, för att återgå till Tobias: såhär gott var det iaf:

Nu får jag nog ge mig för i kväll. Nu väntar Gino med vaniljglass och en Wallanderfilm.
Ha det gott!

Ett steg! 4 Januari Torsdag
uppar kl 19.30

Ett litet steg för mänsklighten men ett STORT steg för Alexander:
Han tog sitt första egna steg helt på egen hand idag Han blir 10 månader om 2 dagar det lilla livet.
Min stora lilla kille!

Känner mig inte alls nöjd med denna design, trist för jag har egentligen inte tid att fibbla mer med detta nu...

Jag fattar inte varför det skall vara så djävla avancerat att få det att se likadant ut i allas datorer för *irriterad*
Men iaf, för nu så kommer det att se ut såhär, och ni som ser scrollister längs med sidorna (och då pratar jag inte om iframen) ni får väl helt enkelt låta bli att scrolla *ser bister ut*

Nu ska jag gå och umgås med min karl som känner sin nochalerad...

SATANS dator, men nu skiter jag i detta. HELT utan anledning så har scrollen till iframen ändrat färg UTAN att jag gjort ett djävla skit. Nu e jag så skitless... snart byter jag tillbaka till min gamla design, den funkade iaf!

Kl: 07.50
Tja, kanske inte helt bra detta med en transperant iframe, men snyggt om du frågar mig...och med tanke på besöksstatistiken på denna sida (som jag för övrigt inte får att funka igen) så är det ju inte överdrivet många som läser. Så det skall mest vara snyggt för min skull iaf och jag kan läsa texten. Någon annan med synpunkter vänligen meddela detta.

Denna Lo lär å andra sidan inte bli speciellt långvarig nu när det tunga arbetet är gjort och jag vet hur man skall göra, kommer att gå på ett litet kick! Nu väntar morgonbarntv: Byggare Bob med småkidsen! Kramis

Oj oj oj 3 Januari Onsdag
Ojoj, inte trodde jag att jag någonsin skulle ta mig i kragen och ändra layouten på denna sida. Men se med lite hjälp från Therese så kan till och med jag!

Det var väl ungefär allt jag hade att komma med idag. Tobias och var och handlade på förmiddagen och sedan lekte vi en stund i skogen. Anders tog ungarna på långpromenad och jag satt fast framför datorn.

Sedan städades julen undan här hemma. Så skönt...fast granen är visst kvar...hann inte riktigt! Det får bli imorgon!

2007 1 Januari Måndag
Jahapp, då var det ett nytt år då. Kunde ju kanske ha börjat bättre, med feber för mig och allmänt grinigt på alla fronter.
Men vi reser oss och går vidare, med tillförsikt på resten av det nya året...

Nu väntar varma hallon med glass.