Har lugnat ned mig... 16 Januari Fredag
....en aning. Jag skickade ett meddelande till min handläggare (tänk att jag har en handläggare på inkasso ;-) ), angående räkningen från dem och att jag hade kvitto på att jag redan hade betalt.

Idag var planen att ringa till företagets kundtjänst kl:10.00 när de öppnar.
Men 9.45 så ringer det istället i min mobil...hinner inte svara, det visar sig att det är företaget som ringer. Tar fram alla uppgifter och ringer tillbaka.
Och jag är TREVLIG...(ingen vits att inte vara det...)
Det visar sig tillslut iaf att den varan som skickades fel aldrig togs bort, trots att jag ringt 2 gånger angående detta och att det var den räkningen på något som jag aldrig har hämtat ut som hade gått vidare till inkasso. Hon tog på sig allt ansvar å företagets vägnar och lovade att ta bort allt på en gång.

Jag "krävde" dock en skriftlig bekräftelse på detta från inkasso för annars kommer jag betala iaf, och sedan kräva dem på pengarna. Så hon lovade att jag skulle få en bekräftelse på detta via mail från inkasso!

Så även om jag blev djävligt förbannat och det är de som har gjort fel, så ska de ha cred för att de ringde mig innan jag ringde dem...och så här i efterhand kan man ju säga att det var bra att kundtjänst hade hunnit stänga igår :-DDet rycker och pyser 15 Januari Torsdag

Inkompetenta djävla IDIOTER som jobbar på ett visst företag. Satans djävla SKIT så förbannad jag ÄR!!!!!!

Jag beställde en julklapp till min bror därifrån...och det var ett tydligt misstag.
Till och börja med så angav jag såklart fel postkod så eländet hamnde i Sigtuna istället för hos mig, mitt senila jag.

Ringde till deras kundtjänst och det var inge problem: "sånt händer rätt så ofta"...

Hon erbjöd sig att ta bort den order och lägga en ny eftersom jag annars inte skulle hinna få varan innan jul. Det var ju snällt tänkte jag. Så gjordes, jag hämtade ut och betalde räkningen (dock 1 dag försent). Efter några dagar så får jag ett mail: "vi tänker debitera dig 300kr för ej uthämtat paket".
Jag gick i taket och ringde kundtjänst, och förklarade läget. Tjejen i telefonen var så trevligt och lovade att ta bort räkningen på 300kr.

Det går ytterligare några dagar så kommer en PÅMINNELSE på räkningen som blev en dag sen. Ringer kundtjänst igen. Nä, det vara bara att riva påminnselsen eftersom jag ju hade betalt...det blir bara automatiskt att det skickas ut en påminnelse om man är lite sen. Ok!

IDAG får jag ett räkning från satans INKASSO! TROR NI JAG BLEV FÖRBANNAD!
Det är faaaaaan bara FÖRNAMNET!
Så nu ska jag innan den 21/1 betala 269 + 2,43 i ränta, påminnelseavgiften på 50 kr samt inkassoarvode á 160kr: Tottibarotti: 481,43 kr! FÖR EN RÄKNING SOM REDAN ÄR BETALD!

GISSA om jag kommer vara trevligt när jag ringer kundtjänst imorgon..........Får duga 12 Januari Måndag

Ja, det får la duga...Vårt dagliga bröd 11 Januari Söndag

Jag älskar att baka, verkligen tycker att det är superkul och det handlar inte bara om att man ska få äta upp de där goda kakorna man bakar, utan jag tycker det är meditativt att baka (iaf de gånger man inte har skrikande barn runt benen...).

Nu när vi viktväktar här hemma så går det ju bort att baka kakor och bullar så istället satte jag mig och letade bröd. Jag är ingen storätare av bröd egengtligen men av någon underlig anledning så har det blivit macka och te här på kvällarna denna vecka...så då tänkte jag att man skulle ha något roligare bröd för pointsen.

Jag hittade recept på morotsbröd, sagt och gjort! Har bakat 2 satser, så nu har vi bröd! :-D


Anders undrade om det kanske var så att jag hade ett smått manisk drag, först har jag aldrig bakat matbröd - faktiskt vägrat - och nu så står jag hela dagen och knådar...ja...vad svarar man på det :-) ?!

Imorgon är det vägning, först officella veckan har gått, nu började ju vi på fredagen innan så egentligen är det 10 dagar sedan nu, men vi kör veckavägning på måndag. Så imorgon får vi se.

Fram till helgen som kommer, kommer vi pointsa för att göra ett lite avbräck under helgen - då jag och maken åker på helsinforskryssning - någon måtta på allvaret får det faktiskt vara, men sedan så kör vi igen på måndag.Saker sagt av Tobias och Alexander 7 Januari Onsdag

För någon dag sedan när vi var och åkte skridskor så hade vi denna lilla dialog:

T: - Sätt på mig andra skridskon med
L: - Jag ska, men jag inte hur många händer som helst
T: - Du har ju två händer du kan sätta på en skridsko med varje hand...
L: - Hmmm
Alex: - Mamma är faktiskt ingen bläckfisk!


Vid middagsbordet nu ikväll: Alex: MMmmmmm, vad gott.
Ändå upp till himlen gott var det!


Ångest 6 Januari Tisdag
Vilken ångest, imorgon är det jobb igen...senaste tiden har det inte funnits mycket jobbglädje i mig, tycker alla är jobbiga...O-R-K-A-R inte!! Men det är som vanligt bara att bita i det sura äpplet och masa sig iväg. Skönt imorgon är iallafall att jag har bokat av hela dagen till statistik - så jag kan sitta ensam på min kammare hela dagen och sura i fred!

En tröst i eländet är att jag bara jobbar 2 dagar och sedan är ledig 3, jobbar 4 och sedan åker jag och maken på kryssning till Helsingfors. DET ska bli trevligt det!

En sväng förbi skridskobanan blev det även idag, annars har det inte hänt så mkt. Anders och barnen var ut en sväng och åkte stjärtlapp, det var lite skönare ute generellt idag än igår, igår höll jag och barnen på att frysa näsan av oss när vi var ute och åkte.
Själv var jag hemma och skulle byta ut julgardinerna mot något mer roligt - men det blev inte roligt, det blev APfult, så nu måste jag ha nya gardiner! GGGGGGGGRrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Vi viktväktar på och det går toppenbra, för de som vill följa vår viktresa denna gång så kan man kika HÄR.

Nu väntar bingen! Tjing.Viktväktarna 5 Januari Måndag
Japp...som alla andra, så känner jag att det är en nystart i och med att det är nytt år.

Om man är så duktigt på att äta upp sig som vi är här hemma så får man ju bita i det sura äpplet och ta tag i det förr eller senare!
Och nu är det dags, efter en höst med vv och Gi varvat om vartannat, inte följt något to the bitter end, utan mest hattat och i slutändan gått upp mer än jag gått ned, så kör vi från och med den 2/1 vikttävling här hemma, vi pointsar båda två - lättare att supporta varann då... lite orättvist bara eftersom Anders får äta 10 p mer än mig...

Efter 3 dagar har vi rasat 1,4 vs 1,6kg. Inte illa pinkat, och mer ska det bli!
För att inte tala om hur mycket bättre mat man serverar barnen
- så om inte annat är det en vinst i sig själv bara det!!!!Skridskor 4 Januari Söndag
Skridskor...hur länge sedan är det inte man åkte skridskor...ungefär numera exakt 24 timmar sedan. Det GÖR fortfarande ont i fötterna, men de domnar efter en stund och det är först när man sätter på sig sina vanliga skor igen som man inser hur fruktansvärt misshandlade fötterna blir av att pressas i små djävulsskor. Men iaf....mamma gav mig dåligt samvete här för någon dag sedan angående att det kanske var dags att Tobias åkte skridskor - han är ju ändå snart 5 år...Jaha ja...när vädret sedan blev kallt och vi stod med flertalet lediga dagar så var det inte så mkt att fundera på.

Några timmar senare var vi flera kronor fattigare, men 2 skridskor rikare. Ungarna älskar det, Tobias är en naturbegåvning som vanligt med allt som har med motorik och matte att göra :-D Alexander är mest som bambi på hal is, men vi håller i och han tjoar :-D
Gott Nytt 1 Januari Torsdag
Nyår spenderades hemma hos Edvin och Linn med päron och en annan familj.
Vi sov över och det var trevligt.