Ansökan inlämnad... 26 maj Måndag
...om att byta dagis för barnen. Det kan ju ta lååång tid - men man kan ju hoppas att det blir till efter sommaren *naaaiv*.

Vi vill byta för att Tobias och Alexander ska komma med de barn som finns i området så de sedan hamnar i samma klass som dem. Samt att vi och dagis inte delar uppfattningen om vad jag tycker är en grundläggande värdering: Alla får vara med!
Det är som att banka huvudet blodigt i väggen att diskutera det med Tobias fröknar och det ställer jag inte upp på! Vi sörjer dock att mista Alexanders fröknar som nog är de underbaraste på jorden - men lite svinn får man räkna med och enligt mammorna på gatan så är det "nya" dagiset suveränt.
Appropå de andra mammorna på gatan så var jag på tjejmiddag hos grannen i fredags med 10 andra mammor från gatan - det dracks vin och sjöngs singstar...jaaaa, jag sjöng jag med...men så mådde jag dåligt dagen efter med ;-)
Tobias som fick en tvåhjuling i slutet av april, cyklar nu en månad senare som en gud, utan varken pinne eller stödhjul!!! I lördags var vi i Hagaparken och picknickade, vi hade med oss Tobias cykel och Alexanders bobbybil...Tobias missade och svänga vid ett tillfälle och for utför ett brant stup ner på ängen...som TUR var så gick det bra, han höll balansen tills jag hann fram...men han (och jag) blev bra rädd. MEN det fina i kråksvängen är att nu har han lärt sig att ta det liiiite lungare (för stunden iaf :-D)

Så igår var vi ute och cyklade i 2 timmar och idag cyklade han både till och från dagis... Inte trodde man att det skulle gå så fort att gå från trehjuling till att cykla som en gud på tvåhjuling!Mamma, ska jag berätta en sak.. 20 maj Tisdag

I bilen på väg till dagis:
- Mamma, ska jag berätta en sak?
- Ja?!
- Jag och Saea ska gifta oss.
- Jasså, ska ni? Är ni lite kära i varandra?
- Ja!
- När ska ni gifta er då?
- När vi blir stora......men... jag vet inte var hon bor!

Och det är klart - det ÄR ju onekligen ett problem!


Alexander är sjuk sedan i torsdags den 15/5. Idag var han och Anders till farbror Doktor och fick veta att han hade ett CRP på 43 och han är nu förärad med Kåvepenin och Mollipect, så nu ska det nog bli fason på honom med!
Helgen spenderade barnen med mormor och morfar - medan vi roade oss med att ta igen bröllopsnatten i inte mindre än 3 sviter på en kväll på Welcome hotel i Barkarby! Den ni!

Förklaring: På bröllopsnatten så var det lite si och så med varmvattnet till bubbelpoolen på rummet, så vi blev kompenserade med en ny svit, som vi då utnyttjade i helgen. Anders kollade att det fanns varmvatten (:-D), innan vi åkte in till stan och promenade och käkade.
Väl tillbaka så skulle det badas - men näpp...bubblet funkade inte. Mer opsykologisk chefreceptionist får man leta efter med kommentarer som: - Det är alltså samma problem som sist när ni var här (vilket det inte var, eftersom det var varmvattnet det var fel på då)...och vi har inte haft några problem med det sedan ni var här sist... (who cares, NU Funkar det inte!)
Vilket han också konstaterade efter mkt om och men (1½ timme).
Vi blev erbjudna en annan svit som såg lite annorlunda ut...vi bytte för att komma till en svit som VERKLIGEN såg annorlunda ut! Vi bytte tillbaka, och fick FEL svit tillbaka...trots påpekande från Anders om att det var fel - men icke. Till slut i den 3:e sviten så kände vi att vi måste säga till så det inte slutar med att man åker på städning i 3 sviter...
varpå karl kläcker kommentaren: - Visste ni inte var ni bodde första gången? ÖHHHHHHHHHH, JO vi visste det men inte din personal! Hoooohooooooo, ljuset är tänt men det är ingen HEMMMMMA!Årets första bad 11 maj Söndag
Idag har vi varit på 2 och 4 års kalas hemma hos Molly och Wilma, där hakade vi av Tobias och Alexanders första bad! Inte illa! De hade superkul - självklart så hade jag glömt kameran, men Jocke tog en del kort, så det kommer bildbevis senare :-D
Igår lördag så åt vi middag hemma hos barnens mormor och morfar eftersom Johnny fyllt år i veckan. På dagen så var mormor hemma med mig och barnen medans Anders hjälpte morfar att bygga ut deras trapp. Vilket för övrigt blev superbra!
Imorgon bitt så startar jag arbetsveckan med ett besök på företagshälsan och en Hepatit B vaccination. Det är sådant som man får gratis när man jobbar där jag gör :-D Sedan väntar en T6-student sjuksköterskestudent som ska gå med mig i 2 veckor. Kan bli skoj...Planterat blommor 3 maj Söndag
Det första som hände igår morse när jag skulle sätta på morgontv till barnen var att tv:n tvärdog, började tjuta och lukta bränt. hmmm...upp från källaren hämtades en liten fjantig 14 tummare som fick duga till frukosten (ja, vi är lite skadade...). Tv är nu iaf utbytt och problemet löst.

Senare under dagen var vi med barnen på Globen och såg Disney Live (Tack, farfar).
Det handlade om Nalle puh och alla hans vänner. Klart uppskattat!

Idag var det meningen att Wilma och Molly med familj skulle komma, men stackars Wilma är magsjuk så de kunde inte komma. Istället ägnades dagen åt en tur till Molnsätra med tanke om att köpa lite sten, men de hade stängt på söndagar. Typiskt!
Åkte hem och käkade en sen lunch och medans Alexander sov så var jag ute och rensade i rabatten, Anders förberedde middagen och Tobias var hemma hos Hugo och lekte.
Tanken var egentligen att vi skulle ha cyklat iväg en sväng med lite picknick på eftermiddagen - men barnen hade så kul hemma med alla kompisar på gatan - så vi stannade hemma och pillade på tomten istället och barnen lekte helt underbart fint.
Ett tag hade vi väl en 6 ungar här hemma i trädgården. Till middag blev det grillat med potatisgratäng. Underbart gott! Satt lite nya frön på lite ställen, stort behjälplig av Alexander och Sara.

Härlig dag kan man sammanfatta det med!
Nu grapefrukt!