Sopor 31 Mars Lördag

Idag har vi varit hem till två kompisar i Solna. Vi fikade och kikade lite på deras nya lägenhet. Tobias & Alexander kikade mest på katterna. Alexander han spatserade fram till dem utan närmare eftertanke, han var mest intresserad av deras mat i köket, medans Tobias for in i lägenheten när vi kom och for sedan lika snabbt tillbaka ut i hallen igen när han fick syn på katterna. Han var faktikst fram till dem och klappade lite...men sedan satt han för det mesta väl förankrad i någons knä, ifall någon katt skulle få för sig att närma sig. Fattar inte varför han är så rädd??

Jag testa L:s digitalkamera, har dock inte hunnit få kort på båda barnen, så ni får nöja er med ett kort på Alexander för nu :-D
Man kan ju kankse tycka att han behöver klippa sig...men då försvinner ju alla hans lockar...
så jag har inte kommit så långt ännu :-D

När vi gick så tog vi med deras sopor som vi skulle kasta på bottenvåningen, men den dörren missade vi, så vi gick ute och dörren gick igen..och sedan kom vi inte in igen...så soporna fick åka med till kungsängen :-D Så kan det gå!

Fika ute och staketbygge 28 Mars oNSdag
Idag har jag och Alexander varit i Solna och lunchat med mamma, det var trevligt.

Jag har även haft en diskussion med dagis som INTE kan släppa detta med logopeden, så efter 30 minuters diskussion så bestämde jag att jag skall vara med som "observatör" en dag, för att se i möjligaste mån hur Tobias interagerar med andra barn.

Logopeden och talpedagogen som hör till dagis verkar inte vara av samma åsikt och vi och Tobias hamnar i mitten av eldstriden *känns det som*
Så nu har jag ledsnat, jag har sagt till dagis att jag tycker det är jättejobbigt och att jag kommer ta kontakt både med logopeden igen (för att få veta vad hon har sagt till talpedagogen och sedan även tala med talpedagogen...) Jag är trött på andrahandsinformation!

Sedan anser jag med att eftersom Tobias pratar hemma, och logopeden inte tyckte att hans tal var ett problem, men Tobias pratar inte så mkt på dagis och har problem med sina kompiskontakter på dagis (inte annars) så kanske det är något ANNAT som är problemet? Han kanske inte kan göra sig hörd på dagis?
Han kankse behöver en annan miljö...
Tom dagispersonalen säger att han pratar mer om man är på tu man hand med honom!!! Det tycker jag säger det mesta.

Men det skall bli grymt spännande att prata med den där talpedagogen som efter ETT möte med Tobias menar på att han är ju faktiskt snart 3 år och kan inte prata 3-ordsmeningar! SÅDANA påståenden gör mig ASförbannad av 2 skäl:
1: Att göra ett sådant uttalande efter ett möte :-O
2: Han pratar VISST 3-ordsmeningar...

Så hon är ju helt ute och cyklar och därmed så har hon tyvärr förlorat mitt förtroende..

JAja, det är en massa mer, men nu orkar jag inte älta det mer just nu!

Idag var Gunilla här och vi satt ute på verandan och fikade, det var mysigt.


Sedan hjälpte Tobias Anders med att flytta staketet på tomten, så att vi får en lite längre tomt...som om den inte var avlång nog :-D

Krokus 27 Mars Tisdag


Våffla 25 Mars Söndag
Igår var jag och mamma och barnen och tokshoppadei Barkarby. Det var trevligt!
Mamma sov även över här till barnens glädje. Såklart åt vi våfflor idag:


Utflykt 23 Mars Fredag
Idag har vi varit hemma hos Therese. Barnen fick leka och vi vuxna fick fika mellan varven...Vi åt våfflor, det var smaskigt.
Det tyckte även småkillarna, men Alexander var nog tom mer förtjust i grädden som han länsade från min tallrik. Han blev ju inte lite kladdig :-D,
Så vi slängde småkillarna i badet och DET uppskattades!

Klicka på bilden om du vill se en större version.

Här kommer även en bild på min guddotter:


Vi åkte väl hem runt 15-tiden och åkte och handlade, ut kom vi med bla 4 paket blöjor...det är dyrt med barn...

Nu väntar en god middag. Trevlig helg på er!

Länge sedan 20 Mars Tisdag


Det var länge sedan jag fixade med photoshop, det var superkul och så här blev det iallafall.

När livet tar slut... 19 Mars Måndag
Det finns en sak här i livet som vi inte behöver tvivla på, och det är att förr eller senare tar livet slut. Ibland tar livet slut utan förvarning.
Ena dagen så åker man buss tillsammans, för att nästa dag få veta att personen i fråga hastigt har gått bort. Det är då, när det inte är väntat, som man blir så ohyggligt medveten om sin egen och sina barns dödlighet.
Det är då man inser vad viktigt det är att ta till vara på de små ögonblicken. Att inte vänta på morgondagen, det är NU som livet är, inte imorgon eller nästa vecka, utan NU.

Åke, Vila i frid!

Sinnesrubbat 17 Mars Lördag
Idag har det varit en sådan där dag, en sådan där dag när man önksat att man ALRDRIG ens skulle ha tänkt tanken på att kliva ur sängen...en SÅDAN dag har det varit!
Behöver jag skriva mer?

Jag har varit på ett djävla humör och ungarna skitjobbiga...
Trots det så har vi försökte vara lite konstruktiva. Jag planterade om lite köksblommor, kastade 2 andra blommor och pratade snällt med de blommor som var kvar, medans Alexander sov och Anders och Tobias tog en tur i skogen.

Sedan var tanken att jag och barnen skulle ha åkt till plantagen och kikat på lite blommor m.m. Men ungarna ville inte alls samarbete och jag med mitt humör blev förbannad och så blev det inge av med det.

Istället var vi hemma och Anders städade badrummet medans jag bytte dynor på alla kökastolar och rensade bland barnens leksaker. Hårdgallring blev det... men gud så svårt det är...ligger grjerna framme så leker de ju med dem... men tillslut så blev det en kasse att lägga undan och en kasse att kasta. Ungarna tyckte det var SUPERSKOJ!

Linda och Axel kom förbi och tog en fika eftersom de behövde låna en slagborr. Så något skoj hände idag iaf.

Pluggat! 16 Mars Fredag
Idag har jag i princip bara pluggat, än så länge iaf...
Kl är bara 15 och snart kommer alla mina killar hem och då blir det PARKEN!

GRATTIS AMANDA på 8-årsdagen!


Logopeden 15 Mars Torsdag
Idag har jag och Tobias varit hos Logopeden på Jakobsbergs sjukhus. ÄNTLIGEN har jag fått en professionell åsikt bakom våran egen! Det känns bra vill jag lova, inte för att jag måste ha rätt (som många alltid tror) utan för att det hade känts mkt jobbigt om dagis hade känt vårat barn bättre än vad vi själva gör.
Men nu är således inte fallet! Han hör bra och det är inget speciellt konstigt med hans tal. Han kan kommunicera, han har 3 ordsmeningar och han kan i de allra flesta fall göra sig förstådd!
Det är det viktiga i den här ålder, liksom jag har sagt sa även hon: Han är inte ens 3 ännu! Precis MIN åsikt. Sluta hesta liksom!
Skall bli skönt att även dagis kommer få höra det via talpedagogen som logopeden skulle ringa redan i eftermiddag!

Resten av eftermiddagen så var jag med barnen i parken tillsammans med halva områdets ungar där de jagade såpbubblor och hade superskoj!, mendan Anders ansade äppelträd.

Skön dag 14 Mars Onsdag
Jaha, idag slapp jag åka till skolan och satt istället hemma och pluggade inför en tenta. Så oinspirerad!
Tog en långlunch med kaffe i trädgården i vårsolen. Det var SÅ skönt! Efter långlunchen hann jag plugga en kort stund till innan jag och Alexander skulle till BVC för vägning och mätning samt 1-års vaccinationen. Han sa inte Pip när han fick sprutan. Med vikten och längden har det knappt hänt ett jota sedan slutet av januari. Men så har han ju varit ordentligt sjuk med.

Klicka på Alexander om ni vill Alexander utvecklas från 1 månad till 1 år. Klicka på Tobias om ni vill se en jämförelse mellan pojkarna under deras första år.

När vi kom hem så var Anders och Tobias ute och cyklade/ vårrustade våra cyklar...så vi stannade ute och lekte i nästan 1 timme. När jag väl hade lyckats få in Tobias, så kom jag på att jag absolut måste cykla till konsum, så på kläderna igen och så for jag och Tobias till affären.

Det är en sådan frihet i livet nu när våren äntligen kommit.
Livet är så lätt när man bara behöver öppna dörren så är man ute!

Årsstämma 13 Mars Tisdag
Idag har det varit fullt upp. Först skola halva dagen, sedan hem och vara ute med barnen och när de sedan hade gått och lagt sig var det dags för ett 2½ timmes lång årsstämma. Men det var lite intressant. Råkade dock lite oförhappandes bli invald i valberedningen...hopp så kan det gå...

Våren är här! 11 Mars Söndag
NU ÄR VÅREN HÄR!

Idag har jag och Tobias varit i Kista C och handlat skor till honom:


Vi hann även med en fika och att åka i två sådana där "aktiviteter" som står utanför alla affärer och kostar 10 kr st, för att ungarna skall få åka i 4 minuter i en bil som gungar...
Jaja, Tobias hade kul iallafall.

Väl hemma, så tyckte vi att det var dags att ut och gå:


och att inviga cykel för iår:


och så gungade vi lite med:


Tandläkaren 10 Mars Lördag

Idag var det dags för Tobias första tandläkarbesök. När vi kom dit så fick alla barn en ballong.
Vi behövde inte vänta länge innan vi fick träffa en tandsköterska, medans hon frågade mig och telefonnummer så passade Tobias på att använda tandläkarstolen som en rutschkana...
Han hade helfestligt.

När hon bad honom sätta sig i stolen och gapa, så bara gjorde han det, utan ett ljud. Så duktig min stora kille.
Allt såg bra ut och jag fick tom beröm för min tandborstteknik...Så nästa besök blir i 5-års åldern, om inget händer innan dess.

När vi var klara där inne så fick de barn som vill göra en ansiktsmålning och det ville Tobias, han svarade glasklart: KATT, när sköterskan frågade honom vad han ville bli :-O...

Så blev han målad, men när han fick se hur han såg ut, så ville han verkligen inte längre. Jag tog ett kort på en mkt olycklig katt sekunden innan vi tvättade bort det hela.


Sedan så åkte vi och löste av Anders som skulle iväg med en kompis och kolla på 4-hjulingar...

Alexander låg och sov, så jag och Tobias passade på att laga : VÅFFLOR *mums*

Lite senare när Alexander hade vaknat så kom mormor och morfar förbi..


På förmiddagen idag så var det superfint väder och sol, då vi tänkte att vi går ut en sväng: det var blåsigt och SVINkallt!

Men en liten stund var vi ute...Alexander har för första gången på sig skor och är ute och går!!

Och så blev det såklart även lite lek i sandlådan!
Hektisk men trevlig dag 9 Mars FredagLämnade Tobias på dagis, jag och Alexander åkte hem till Lindas gamla lägenhet, hämtade lite garderobsförvaring som de inte har plats för längre. Åkte till deras nya lyan och kikade på den och fikade lite...*öppen och luftig och bra planerad lägenhet*

Alexander hade sitt första möte med en riktig katt, det var både spännade, mjukt och lite läskigt :-)


Vidare mot Farsta, hem till en fd arbetskompis och hälsade på.
Där bjöds det på smarrig lunch...
tom Alexander gillade den *så det vill inte säga lite det :-D*


Vi käkade lunch, snackade, barnen lekte lite, vi tog en promenad och en fika i Farsta C.
När kl var 15, var jag tyvärr tvungen att åka hem. När vi kom till Bromma, så fick Alexander spel och sedan skrek han som en VETTVILLING h-e-l-a vägen hem!
När vi kom till Coop i Kungsängen så ammade jag honom, men sedan när vi skulle in i affären så bröt helvetet lös igen...jag höll på att EXPLODERA...satte fast ungen i bilen igen, ringde Anders och sa:- Jag kommer hem med din son!
sagt och gjort...hem med honom och sedan åkte jag och handlade i LUGN OCH RO!

Inkompetenta idio... 8 Mars Torsdag
Kommer hem, öppnar posten - hittar en räkning, inte något konstigt i sig, eller hur?

Det underliga i kråksvängen är att vi INTE är kunder hos dem som räkningen kommer från längre. Öhhhh....tror ni man blir någe trött eller?!
Ringer till Comvig (som vi bytt hemtelefonen till) det visar sig att bytet gått igenom den 10 januari och att vi fått en räkning för detta som nu är betald i feb.

Vad kommer då från glocalnet? JO, en räkning så klart.
FÖR SAMMA PERIOD. Det var lååågt glocalnet *mkt arg*
Sitter just nu i tfn kö och väntar på att få läsa lusen av någon stackars telefonist hos glocalnet! *nä, då jag ska vara jättesnäll...är ju inte den personens fel att glocalnet är kompletta idioter!

Jaha, då har jag fått svar det...vad är hemligheten, mamma?...

Jo ser ni, Comviq som säger att: - vi sköter överföringen LJUGER, för så är det inte alls...men eftersom att de inte informerar om att man själv måste kontakta glocalnet och avsluta samtliga tjänster så fortsätter Glocalnet att debitera månadskostnaderna...FASTÄN man inte ringer via deras abonemang.... Det är ju så satans fult allting...

Så nu SKULLE jag kunna ödsla lite tid på att gorma på Comviq varför de far med osanning...men det IDS jag inte för på Comviq så vet jag inte vad de pysslar med,
men vill man ha något gjort av dem så måste man ringa MINST 2 gånger innan det händer något...så det är liksom ingen poäng. *trött*

Små saker 7 Mars Onsdag

Den som är mycket liten
- inte mer än ett år -
hittar små små saker
var han kryper och går.

Hittar en ullgarnända
ett visset blad och en knapp
en dockas lillfingernagel
och en prasslande papperslapp.

Håller i små små nypor
små små smulor och strån.
Ser på den döda mygga
och dammet i barnkammarvrån.

Den som är mycket liten
hittar allt som är gömt,
leker med små, förtrollade ting
som de stora har tappat och glömt.

Text: Britt G. Hallqvist


1 ÅR 6 Mars Tisdag


1 år!
Min lilla, lilla kille fyller så 1 år!Värkar 5 Mars Måndag

Idag, NU, för 1 år sedan hade jag värkar för fulla muggar!
Kl 21.00 ca åkte vi in till huddinge förlossning och kl: 03:04 i natt för ett år sedan så är Alexander född!

Kalas hela dagen 4 Mars SöndagIdag har det varit kalas för Alexander som fyller 1 år på tisdag.
Kan inte fatta hur fort detta år har gått.

Mormor, morfar, Richard, gammelmormor, Hans och Evelina var här och firade Alexander redan igår. Det var trevligt.
Idag kom resten av ligan, förutom de stackare som var hemma och var sjuka.

Trevligt var det och massor av paket och skoj leksaker fick båda barnen.
Wilma med familj blev kvar på middag (börjar bli lite av en traditon :-D)
Kidsen hade superkul och var helt slut när det var dax att gå och sova.

Klicka på bilden om ni vill se fler bilder från idag.
Att återfå en vän 2 Mars Fredag
Uppar kl: 13:35
Idag har Tobias blivit klippt, kastar in före och efter bilder:
Jag har i dagarna återfått en god vän...det är verkligen jättekul. Vi har inte haft kontakt på nästan 2½ år...helt i onödan.
VARFÖR pratar man inte med varann?
VARFÖR låter man missförstånd på missförstånd växa upp till något stort som det inte finns grund för?

I fortsättningen tänker jag vara obehagligt direkt på sak HELA tiden...ptssss..vem lurar jag? Jag funkar ju inte såå...men jag ska iaf skärpa mig! Så det så!


Jag har hittat en BRUDKLÄNNING. Jag och Therese var ut idag och kikade lite. Och vi hittade en, dock var det precis tvärtemot vad vi trodde att vi letade efter, så kan det gå!


Nu ligger 11-månaders kortet uppe på Alexander, bättre sent än aldrig...dock är det inget bra kort, för han var så himla sjuk under tiden runt sin 11-månaders dag. Men det får la duga. Vill du se en jämförelse mellan barnen så kika in här.