Den som lever får se... 23 Mars Måndag

Ny dag, ny vecka, ny följetong.
Idag skulle jag ha ta i kundtjänst för mobilförsäkringen. Det tog 45 minuter, 45!!! minuter i telefonkö... de har sannerligen ingen brådska att svara eller så är det många som tappat telefonen i golvet.

När jag väl kom fram, så konstaterar han att det inte finns någon försäkring tecknad på det personnumret. Tror ni jag flög i taket. Jag förklarade lugnt och sansat att det var ju hemskt underligt eftersom jag har papper på att jag har en försäkring där. Jag vet inte om han märket att jag var nära bristningsgränsen eller vad, men han skrev in mitt ärende och gav mig ett skadenummer. På lunchen åkte jag och lämnade in telefonen, så nu ska min 3 dagar gamla telefon på verkstad. Killen i affären sa att jag måste ha haft maximal otur att den skulle gå sönder så lätt. Man kan ju bara hoppas att han har rätt, så det inte händer igen.MISÄR 22 Mars Söndag

Vilken djävla misär!

Nu är det ju så länge sedan som jag uppade så det har ju hunnit hända både bra och dåliga saker. De dåliga under loppet av 24 timmar ungefär.

Först till det bra:
Vi har köpt ny bil, VÄLDIGT prisvärt kan man ju säga. Så nu är vi ägare till en grön V70 från 99, Den röda 740:n "pärlan" blev körd till skroten idag och i samband med det så hände dålig grej nr 2.

Dålig grej nr 1, hände igår, vi var hemma hos Linda och Axel och skulle käka middag, ta ett eller två glas vin och sova över.
Efter ca 1 timme kommer Tobias ut från vardagsrummet och är knallröd i ögonen, säger att han mår dåligt och har börjat hosta. Han har visat små tecken på kattallergi tidigare, dvs lite nysningar, men absolut inte på detta sätt.
Vi stannade och käkade klart men sen packade vi ihop allt och åkte hem, tråkigt slut på kvällen, men det som framförallt är FAAN så mkt tråkigare är att Tobias uppenbarligen utvecklar värre symtom varje gång han träffar en katt. INTE BRA!

Så med det i åtanke så kan ju dålig grej nr 2, kännas rätt så bagatellartad och det ÄR det egentligen, det handlar om materiella ting, det är bara pengar osv...men iaf... det är djävligt retligt, av flera skäl.

1. Jag har ALLTID varit av den åsikten att en mobil den ska man kunna ringa med, thats it! Jag har inte haft behov av kamera och dyl. men så för någon vecka sedan så kände jag, jo, men det skulle nog vara rätt så trevligt med schysst telefon, schysst kamera, bra almenacksfunktion m.m. Sagt och gjort, efter mkt eftersforkningar så förlängde jag mitt abonnemang i 24 månader (telfonen kommer kosta 100/mån)
2. Jag har ALDRIG köpt en telefon på avbetalning förut.
3. Jag har aldrig haft sönder en mobil förut, men vad faan händer, efter 3 dagar, 3 DJÄVLA dagar så åker den i bilgolvet och displayen spricker!!!!!!!!!

JA, jag har försäkring på den, men det kostar 600 i självrisk!

Men det är ju bara att hosta upp och se glad och sedan ta det djävligt vackert med den nya...undrar om man ens vågar använda den eller om man kanske ska ha den i byrålådan istället, för säkerhetskull!!

Jag är bara på så DJÄVLA dålig humör just nu!!!!!GRATTIS ALEXANDER 3 år!!! 6 Mars Fredag

GRATTIS HJÄRTAT!!!


Klicka på bilden om du vill läsa mer om Alexanders dag!
Jag vill vara med dig... 3 Mars Tisdag
Alexander fyller 3 vilken dag som helst, närmare bestämt på fredag. För tillfället så är han fylld av ambivalenta känslor, han både vill vara nära och vara självständig. Man kan verkligen se hur motstridiga känslor han har.
Ena sekunden är han som ett litet plåster och orden: "Jag vill vaaaara meeeed dig" är som ett mantra i rummet, för att nanosekunden senare, se klart butter ut, sätta upp en hand och säga surt: "Jag vill inte vaaaara meeeed dig"
Underbart sött, men säkert jobbigt för honom!

I övrigt så har jag faktiskt en period av arbetsglädje, inte så ofta det infinner sig så det är bara att ta tillvara på den känslan. Planerar in en del flextid i veckorna de dagar jag kan och det underlättar ju livet en aning. Att bestämma sig från en dag till en annan att man nog tar flex från 13-tiden, hämtar barnen och spontant åker och badar. DET är livskvalitet det! Annars så kommer jag väl knappt vara på jobbet med alla kontroller som vi ska gå på under mars-april. Det är tandhygenist både för mig och barnen, vid olika tillfällen. Dessutom är det ju dags för 3 och 5 årskontroller nu snart.

Stackars Tobias, ibland undrar man hur knäpp hans mamma är egentligen. Det är ju så att 5-åriga pojkar inte är kända för att vara så tuffa i samband med 5-års vaccinationen.
Så jag har börjat lobba för sprutan i god tid.
Tobias är hyfsat facinerad av döden just nu och funderar mkt över varför man måste dö, vem som ska dö först och ja så.... När vi pratade om varför man måste ta sprutan: så man inte ska bli sjuk oh få vissa sjukdomar osv... så frågar han givet om man kan dö av dessa "domare" (hmmmm) Ja, alltså...vad säger man : Man KAN ju faktist göra det. Så jag svarade så ärligt jag kunde, samtidigt så är det ju så att tar man vaccinet så är det ju ingen fara på taket. Allt detta var för någon dag sedan.

Igår kommer jag in i vardagsrummet, då står de och fäktas med papperssvärd:
"-Akta dig, här kommer sjuk DOMARNA"