Peppisar och hostig Alexander 29 November Onsdag
Stackars lilla Alexander, han är sådär jobbigt snorig och hostig...snoret det rinner segt och dant...och om man lyckas somna en liten, liten stund så skall ju med största säkerhet slemmet täppa till halsen, så man måste vakna och hosta. Ja, han har det ganska jobbigt, liten.

Själv sitter jag och äter pepparkakor och dricker mjölk och laddar inför natten...Visste ni att det är lika många points i 3 pepparkakor som det är i 1 mumsmums. Skrämmande, äter ju hellre mumsmums egentligen... men åhhhh, andra sidan; Vem räknar?

Besök 28 November Tisdag
Idag var farmor och Sture här och hälsade på lite. De tog bla med Alexander på en liten promenad så att vi kunde röja lite i källaren.


Inte ensamna... 27 November Måndag
...på IKEA.
HerreGUD, jobbar inte folk?

Alla är ju knappast föräldralediga, pensionärer, lediga, arbetslösa eller sjukskrivna, men parkeringen var FULL mitt på dagen en MÅNDAG?
Skitjobbigt! och stressigt blev det som vanligt, med våran planering.
Men, men hälften av julklappsinköpen är klara.

Igår var Olle och Gunilla här och fikade och käkade middag, det var trevligt!
Tobias tyckte det var jätte kul att skjutsa Gunilla på sin bobbybil, av ljuden att döma som Gunilla avgav så tyckte även hon att det var skoj, eller bara läskigt...

I lördags var jag och mamma och tokshoppade i Kista C, det var trevligt och väldigt välbehövligt. Nu känner jag mig som en människa igen...

Inte helt enligt planerna... 24 November Fredag
Idag har det varit en hektisk dag.

Kl: 09.00 var jag och Tobias på BVC för 3-årskontroll, fastän han bara är 2,5 år...men iallafall.
Allt som man skall klara som 3-åring klarade han, men (vilket vi redan visste)
språket hans är ju inte superutvecklat.
Anledningen till att vi gjorde 3-årskontrollen tidigare var för att vi ville kolla hörseln på honom, men då ville BVC-ssk först kolla hans tal...
jaha sagt och gjort och nu kommer hon iallafall skriva en remiss till Ks så vi får kolla hans hörsel.

Hon kommer även skicka en remiss till logopeden, vilket jag inte känner mig helt bekväm med.
Inte för att jag inte vill att Tobias inte skall få all hjälp han kan få, men därför att jag är rädd att man pressar honom - att det skall bli någon slags prestigegrej, att han kommer känna sig "dålig" för att vi vuxna inte anser att han pratar tillräckligt bra!

Själva är vi inte oroade ÄN, han är ändå bara 2,5...finns massor av exempel på folk som inte pratat innan 3-års ålder, och sedan pratat utan problem.
Bvc-ssk höll inte med och ansåg att vi visst skulle träffa en logoped för att om inte annat få råd angående hur man skall "aktivera" hans språk.
När hon även sa att väntetiderna låg på 3-4 månader så kände jag: okej då!

Hon har ingen rätt att skriva en remiss om inte vi som föräldrar godkänner det. Självklart så vill vi inte hindra Tobias i hans utveckling, och mycket kan hända på 4 månader...

Så vi väntar och ser...

Det var det om det...

Efter Bvc så packade vi in ungar och gamla vinterdäck i bilen och åkte till Bilia i Solna och köpte nya dubbdäck till bilen, de monterade däcken och vi begav oss till biltema i tjotahejti...

Vi känner båda hur bilen drar mer och mer åt höger...när vi kommer fram så kikar Anders på höger framhjul och jo...MYCKET riktigt: PUNKA! Jaha....ringa till Bilia, byta däck åka tillbaka och få ett nytt däck. Tack och lov så hände inget och det nya däcket blev även Bilias kostnad, eftersom det var fel på däcket från början.

Det tråkiga var bara att planen hade varit att åka till Barnadiset när vi ändå var söder om stan, men nu blev det ju inte så...
Som tur är så finns sådana ställen även norr om stan så vi åkte till Lekpalatset istället.
Tobias röjde järnet och det var han sannerligen värd som den lilla prins han har varit idag!!!!

?....!! 23 November Torsdag
Ibland undrar jag verkligen vad jag gör på dagarna...dagarna går och jag uppdaterar inte bloggen, vilket gör, eftersom jag har minne som en guldfisk,
att jag inte har en aning om vad jag har gjort de senaste dagarna.

Nu ska vi se...jo... i måndags så pratade jag och Therese typ hela fm med varann i telefon. Anders var och besiktigade bilen och den gick inte igenom...
men det är hyfsat enkel att åtgärda det som skall åtgärdas.

Natten mellan måndag och tisdag spenderade jag med en gallskrikande unge (Alexander), och var således väldigt trött på tisdagen när farmor skulle ha kommit.
Det ställdes dock in och vi turades om att få sova lite. Resten av dagen var man på sådär lagom bra humör.

Igår var jag på bra humör, igår åt vi pizza och jag lyckades med att inte få en klipptid...men what the heck...om jag nu inte har klippt mig sedan i april så kan jag nog vänta lite till.
Så vi åkte och storshoppade på Coop Forum istället.

Jaaa, och idag har jag varit på anställningsintervju och det gick bra, tackar som frågar.
Bemannigsföretag som hyr ut sjuksköteskor till allt möjligt men framförallt till vårdcentraler.
Såååå det ska nog bli bra...hoppas jag!

Så up to date...nu vet jag inte vad jag ska skriva så jag säger bara: Tjing!

Piiinsam och jag skäms 20 November Måndag
Åhhh, så pinsam jag eeeee! Vi ringde på en annons på blocket igår om 4 stolar och ett bord, som vi skall ha nere i källaren. Vi kom överens om att Anders skulle komma på kvällen och köpa dem. Vi kom dock hem sent igår och Anders var helt slut, så vi ringde och frågade om det gick bra att vi kom imorgon istället, dvs idag. Det gjorde det.

Idag då så är vi ute på blocket igen och ser att det ligger en likande annons ute, men betydligt närmare oss och 300 kr billigare. Kändes ju inte så motiverande att handla av den första killen då inte, men samtidigt så pinsamt att ringa och blåsa av allt efter allt vårat strul.

Så vad gör jag då....jag ringer inte... jag mailar...och vad gör han då....jo han ringer...,
inte för att jag hade mailat för det hade han inte ens sett, men för att undra om vi var på väg?! PINSAMT!!!! Jag ljög ihop en liten saga om att ungarna var sjuka, medans Anders knappt kunde hålla sig för garv i bakgrunden åt mina våndor!

Åh, så pinsamt varför kan man inte bara säga som det är: det ligger en billigare annons ute...sänker du ditt pris? Men, nej! inte då!

Men iallafall så är Anders iväg och handlar bordet och stolarna
nu hos henne som sålde dem 300 kr billigare.

Det är en tuff värld på blocket, endast de starkaste överlever...eller får sina saker sålda...
Och vi gjorde en bra affär!

Fikapaus 19 November Söndag
Idag har vi varit en sväng till Äkersberga och hämtat en korgstol hemma hos min kusin. Tanken var att den skall stå i hallen, men jag vet inte jag om det blev så himla bra... men vi får la se.

Vi for förbi Kjelle en sväng och tog en fika och snackade lite skit. Det var mycket trevligt.
Sedan var det bara hem och brassa middag och slänga ungarna i säng så hade den dagen gått den med.

Anders den stackaren har gått ut till bilen och pratar snällt med den,
för imorgon är det dags för den årliga kontrollen. Men det skall säkert gå bra!

Valvet blev ju klart för några dagar sedan, här kan du se hur det blev:
Ortoptisten 17 November Fredag
Då var det dax igen, idag har vi varit på Danderyds sjukhus hos ortoptisten med Tobias. Det var bara glada nyheter. Man går till ortoptisten var 3-4:e månad och till ögonläkaren ca 1 gång om året. Nu blir det inom ett halvår som vi skall tillbaka till läkaren denna gång, men det är bara för att de vill ha lite extra koll eftersom vi inte behövde ändra på strykan på glasögonen senast vi var där.

Det man är rädd för är att han skall sluta använda det ögat som det är sämst syn på och således börja skela. Men ögonen samarbetar, han skelar inte och man vet att han använder båda ögonen eftersom han klarar av att se tredimensionellt. Mycket skönt att veta!
Han har förvisso glasögon, men han ser utmärkt med dem!

Nu är det bara hörseln vi skall kolla så kanske dagis kan sluta tjata sedan

Valv 16 November Torsdag
Idag blev valvet mellan köket och hallen klart. Det blev sååå fint. Jag kommer inom de närmaste dagarna visa bilder på hela förloppet!

Klåpare 13 November Måndag
Idag kom dagiskorten. Vilken klåpare till fotograf, blir riktigt förbannad när jag tänker på det.

Visst det är knappast hans fel att Tobias inte ser speciellt lycklig ut på kortet, men han kunde iaf ha sett till att det såg vettigt ut med glasögongen så att de inte hade hamnat mitt för ena ögat. Dessutom var kortet så opropertionerligt, huvudet var yttepyttelitet och överkroppen upptog nästan hela kortet. På bilden under så har jag korrigerat det! Den bilden där han ser lite mindre ledsen ut är från gruppfotot.


Det som skrämmer mig mest är att när jag påpekar att han ser ju så ledsen ut, så säger dagispersonalen :"så där brukar han se ut"

QUE! Är han alltid ledsen på dagis då eller! För nog sjutton är han inte lycklig på det kortet iaf. Well, så länge han vill gå till dagis frivilligt så får man väl vara glad antar jag!

Hål i väggen! 9 November Torsdag
Idag så blev det ett hål i väggen mellan köket och hallen:

Tobias demonstrerar:


Ja, ett hål blev det till slut, är ju inte klart ännu, men det är iallafall på god väg. Jag tog båda barnen och gick med Tobias till dagis i morse, medans Anders tog sig an väggen. Det blev ett hål, det blev även en hel del slipdamm i hela huset! Så resten av dagen så har vi städat och då menar jag inte lite finlir, utan sanerat ALLT från slipdamm!
Man får väl se det som att vi har städat inför advent nu iaf...och rent är det ju nu...hehe

Förutom det så har jag gjort en köttgryta för första gången i mitt liv. Det blev gott och det var lätt, med telefonsupport, (nädå, men receptinspiration) av Stumpkin såg gick det galant!

> Såhär tankfull kan man vara när man tittar och funderar på vad lillebror egentligen har för sig.


Middagsgäster 8 November Onsdag
Idag har Farmor och Sture varit här och fikat och ätit middag.Liten utflykt... 7 November Tisdag
... till Bromma blev det idag. Jag och Alexander utrymde, medans Anders började riva väggen, mellan hallen och köket! Tobias var på dagis.
Vi umgicks lite med mamma som dagen till ära hade lite välbehövligt ledigt från jobbet.


Innan vi åkte hem till mamma var vi och kikade på hembygdsgården, det är där festen skall vara...
Och då kanske ni undrar festen till vad? Men det verkar ju inte vara någon som är nyfiken, och är man inte nyfiken så får man ingenting veta ;-)!

Så den karamellen håller jag på ett litet tag till...
(ni som redan vet eller redan har gissat: Grattis till er )

Fullt hus 4 November Lördag
Idag har halva släkten varit här. Farfar var först ut, han kom lagom till lunchen som han dessutom hade med sig! Trevligt och gott med köttgryta.

Farfar jobbade stenhårt för att få med Tobias och Alexander på samma kort, det gick väl sådär bra, här kommer iallafall ett kort på farfar och Alexander:


Tobias och Alexander leker med lite gamla leksaker som jag hittade i källaren:

Tobias är djupt koncentrerad på att bygga torn och när Alexander försöker hjälpa till bryter han ihop.

Lite senare på dagen så kom även mormor och morfar förbi en sväng:


Nu sover alla barn och vi hoppas att de tänker fortsätta med det.
För nu vankas det mysmiddag för de vuxna!

Vackert vinterväder 2 November Tordag

Idag har det varit fint väder, riktigt vinterväder


Jag tog en kort promenad med Alexander så att han somnade i vagnen, sedan så städade jag köket och då menar jag verkligen att jag städade köket från topp till tå
Så nu är det så fint så!

Sedan har vi fixat en hel del med Alexander och Tobias rum, men mer om det får ni se en annan dag. Nu ska jag gå ned och mysa lite framför tv:n.

JO! Jag har ju en mayor nyhet att berätta! Tyvärr så kan jag inte skriva om den riktigt än...En del personer irl som måste få veta först...nyfikna nu?!

Jag ser det snöar... 1 November Onsdag
Oj, ja idag har det snöat. Det snöade redan imorse och Anders och Tobias tog bussen till dagis. Under dagen så var det uppehåll, jag var upp till centrum och var med Alexander på Bvc, men så på eftermiddagen tog det fart igen.

Här är jag ute och och tar lite kort straxt efter att det har börjat snöa:


Lite senare när Andes och Tobias kom hem från dagis vid 16-tiden så såg det ut såhär:


Idag satte Anders upp garderobsdörrarna som han har renoverat, bilder på det kan du se här