Första advent 30 November Söndag

Idag är det första advent!
Det firades med hemlagade bullar i sällskap med farmor och stålfarfar.





Just for det record... 29 November Lördag

Så höll väl snön i sig knappt en vecka.

Idag har vi bakat lussebullar:

"Jag rullar med båda händerna samtidigt!"


Djup koncentration


Ett stolt T visas upp!


Alexander i full färd med att äta upp sitt A



På kvällen har vi varit hem till L och A och firat L som fyller 30 år.
Välkommen över till andra sidan säger vi då :-D!!!!



Snö 23 November Söndag

Så var vintern här! Får se hur länge den stannar.
Då kan man iaf ha det såhär mysigt:



I torsdags var det meningen att jag skulle vara hemma från jobbet och ha såkallad betald studietid, läsa på saker som jag känner att jag behöver lära mig, tänkte läsa lite om landet Somalia samt om Isam och annat smått och gott.

Men snacka om att Murphy´s lag om djävligheter slog till! Dagen innan så var det halt som ett herkele, sista steget innan jag kom in på uppfarten hemma så halkar jag till, får tag i brevlådan så jag slår inte i backen, men däremot så knäcker jag till mitt bäcken till den milde grad så senare på kvällen så kan jag vaken stå, ligga eller sitta.
Det gör så djävla ont helt enkelt. Nästa dag på fredag är jag halv invalid och Tobias vaknar och säger han har ont i öronen. PERFEKT!
Hemma med barn, ont som ett jag vet inte vad och till på råga på allt så är internetuppkoppling kaputt! Kan det bli värre? Det var ju vara ringa och vabba eftersom jag inte ens kom ut på nätet. Sedan ringa och boka en läkartid för att få lite knark!

Några timmar senare knaprar jag Citodon och Voltaren och livet börjar bli aningens bättre. Jag blev inte så mycket mer allmänbildad denna helg men det finns iaf hopp om livet igen.

Anders och Alexander var ute en sväng och åkte snowracer igår, i skrivandets stund är det snöstorm utanför huset.
Imorgon är det jobb och dagis igen!
Förra helgen var vi hemma hos L och A och hälsade på ute på landet, vi åt gott, drack lite vin och sov sedan över. När vi kommit hem från dem så spenderade jag resten av dagen framför spisen. Trevlig helg var det.



Trevlig helg 9 November Söndag
I fredags var det en RIKIGT bra dag! Till att börja med fick jag veta min lönförhöjning, som enligt mina mått var mer än ok.
Sedan bokade jag en urbillig helsinforskryssning till mig och mannen för endast 500kr istället för 1900kr som det kostar i A-hytt. Avresa den 16/1...längtar redan!
Dagiskorten kom, och de var BRA!
Sedan hände ytterligare en bra sak - men det tänker jag inte skriva om här.
Så sammanfattningsvis så var det en mycket bra dag!

Igår så firade vi Richard som fyller 21år på onsdag. Hemma hos mormor och morfar, så var även min mormor (GM=gammelmormor), Gunilla och Leif. Det var mycket trevligt. Hemresa blev vid 21, Alexander lyckades faktiskt hålla sig vaken hela vägen hem.

Idag så är det ju fars dag...fars dag att ta hand om barnen...
hahahhaahha ååååååh så roligt :-D
Nä, men på allvar..lite firad blev han, fick en blomma, två fiiina teckningar och ett halsband av stora sonen. Vid 10-tiden kom Tobias kompis Felix från dagis hit. Lillasyster och mamma stannade och fikade en liten stund - närmare 1½ timme. Det var trevligt! Sedan lagade jag pannkakor till 4 utsvultna pojkar (inkl. Anders).

Vid 14-tiden kom mormor och morfar och GM, Felix blev hämtad, vi gick husesyn och sedan kom Gunilla och Leif och vi gick husesyn en gång till. Sedan blev det fika. Efter att alla åkt hem så gick vi ut och vallade oss en stund, blev en timmes promenad med lite lek. Sedan har kvällen gått, nu ligger barnen och ska sova och Anders är och införskaffar pizza!



Trasigt barn 4 November Tisdag
Går hem från jobbet lite tidigare för att hinna handla innan jag hämtar barnen på dagis kl 16.00. Åker på avstämning på Coop, så irriterande, har bråttom till dagis. Brukar hämta på Tobias avdelning först, hinner prata 3 ord med fröken som ska visa en bild när telefonen ringer. Det är dagis som ringer konstaterar jag förvånad. Alexanders avdelning...

Hör först inget utom en massa stoj, tills alexanders fröken hörs i telefonen och förklarar att han har ramlat och vad jag kan höra slagit i sin tand. Tar ett par snabba steg över till Alexanders avdelning, där han sitter tyst och blek på skötbordet, med 2 fröknar som jobbar på att få stopp på blodflödet. Skapligt snyggt 2cm jack snett ovanför vä. ögonbryn, ruggigt nära ögat. Hua! (dock inga tänder inblandande). Får låna dagis telefon och ringer till Anders så han ska se att det är dagis som ringer. Inget svar. Underbara fröknarna erbjuder att Tobias kan stanna på dagis medan jag åker till Vc med Alexander och får honom omplåstrad. Då ringer Anders - förklarar läget. Tobias stannar på dagis, jag och Alexander åker till Vc.

På Vc får vi träffa en dsk som inte är säker på om det ska sys eller klistras...jag konstaterar att om det ska sys så åker vi till Ks, men det behövdes minsann inte, för det gjorde de där. Jag gick inte strid med henne om det då, eftersom vi inte visste om det skulle behövas. Men det hade inte funnits en chans i helvetet att de hade fått sy Alexander på Vc.

Men iallafall - läkaren tyckte det var gränsfall - men vi klistrade och tejpade lite och Alexander var SÅÅÅ himla duktig. Han låg med huvudet i mitt knä, jag höll i hans händer och han sa inte pip, låg bara stilla och tittade tills det hela var klart!

Jag var väl lite skeptisk till att de enligt min åsikt kanske inte limmade så bra, men det tyckte läkaren... han menade på att det skulle bli ett snyggt ärr...
- Jag har ett ärr här och det syns inte, säger han och pekar på sitt ögonbryn.
Men då flög djävulen i mig och jag konstaterade att: - Nä, men att det inte syns kan ju bero på att det sitter ett ögonbryn där!
Och det fick han ju hålla med om...PUCKO!


När det var klart fick Alexander ett tjusigt plåster, och så fick han välja ett bokmärke:
en BIL...såklart!

GLAD KILLE trots allt!