RENT och Grannsamverkan 29 Oktober Söndag
Lite lätt trött idag då...blev lite sent igår...

Idag har Tobias kompis Wilma med familj varit här, det har som vanligt röjts järnet och käkats och snackats. Mycket trevligt, men som vanligt väldigt intensivt!


Här är alla mysungar!

Med tanke på gårdagen så är man rätt sänkt nu:

Gårdagen började med åtagande: höststädning i samfälligheten...
Anders och Tobias var ut och städade, medans jag var hemma med en sovande Alexander.

På kvällen så var vi tillsammans med Richard och Sandra och käkade middag och såg musikalen RENT. Mycket trevligt och välbehövligt att komma ut i verkligheten lite...bort från allt vad bajsblöjor och grininga ungar heter...
Mormor och morfar var barnvakt. Allt hade gått bra...

När vi kommer hem och stiger ur bilen på parkeringen, så hör vi direkt att det är fest hos våra grannar...Vi möter ungdomar hela vägen från parkeringen till vårat hus... Man kan ju säga att det hörs rätt bra inne hos oss...

Jag och Anders passar på att gå över och be dem sänka lite innan mormor och morfar åker hem. Grabben i huset ber om ursäkt och säger att de ska sänka...jo tjena! (förvisso fullt förståeligt, för även om han nu kom ihåg att sänka så var väl någon annan genast där och höjde igen...)

Men, men för att göra en lång historia kort, så slutade det med att vi satt vakna och bevaktade våra intressen. Var ut och skällde på skitungar som var in på andras tomter och pissade, körde mopperace och klottrade...sen kom polisen!!
Då var kl: 02,30 och vi gick äntligen och la oss.... *Snark*

Jag kan säga att det var nog inte skoj att vara pappa i den familjen idag, när grannarna kommer i lämmeltåg och berättar vad som föregick i natt...att polisen var här - vilket han inte visste, att det var ca 60 pers i hans hus samtdigt!
Att typ hela gatan var vaken mellan 2-2,30 för att det åktes moppe och slutligen att det klottrades och att någon ringde polisen... inte så kul för honom!

Lugna gatan...nja, kanske inte! Men jag har en svag aning om att det kommer dröja innan det blir fler fester i det huset...

Kista och vikthistoria 26-27 Oktober Torsdag + Fredag
Igår var jag tillsammans med en kompis i Kista C, vi hade både endast med våra småknattar och de stora barnen var på dagis....Rena semestern...man hade förvisso ett barn med när man fikade... men vi kunde iaf fika! Mycket trevligt var det!

Idag har jag mest lallat runt hemma...
På dagis är det dagisfotografering idag, längar redan efter korten. Dessutom så tycker dagispersonalen att vi borde kolla hörseln på våran son...de befarar att han hör dåligt... bla baserat på hans sena tal och att han inte lyssnar när de säger till honom...
Nähääää GÖR han inte... Jag är i chock
*Jag skrattar mig harmynt*

Själva så tror vi faktiskst inte alls att han hör dåligt.. utan däremot att han skiter fullkomligt i att man säger till honom, om han inte är intresserad av att lyssna just då!

Men, självklart så ska vi kolla upp hörseln på honom, man vet ju aldrig. Om inte annat så får vi ju papper på att han bara är envis...hehehe

Vill ni se kort på när jag loosar 15 pannor så kan ni kika här!

2,5 25 Oktober Tisdag
Vill bara säga att min stora kille blir 2,5 år idag!

GRATTIS!

Från 1½ till 2½.

Byråkratisverige 24 Oktober Måndag
Jag blir sååå arg!!!!
Jag blir så arg så jag knappt kan skriva rent...
Sverige i all ära, men ibland tar den svenska byråkratin priset!
Jag är sedan igår arbetslös i väntan på att min utbildning skall starta igen i januari.
Jag är arbetslös, så att Anders skall kunna vara föräldraledig.
Jag är arbetslös, MEN jag tar inte ut någon a-kassa. TROTS detta så måste jag gå på en djävla massa möte, skriva en handlingplan, söka jobbm.m SOM JAG INTE SKA HA...bara för att man SKA det...anledningen är att försäkringskassan kräver att man är inskriven på arbetsförmedlingen för att inte förlora sitt SGI - helt ok - men VARFÖR ska jag behöva söka jobb och göra uppgifter när jag inte ska ha något jobb eller någon satans a-kassa...

Jag ligger ju för fan inte ens samhället till last!!!!!!
VARFÖR skall arbetsförmedlingens handläggare slösa en massa tid på mig, när det inte behövs? Har de inget bättre för sig?

Jag kan förstå att det krävs en massa kontroller och ditten och datten som skall uppfyllas OM man skall ha a-kassa....MEN JAG SKA JU IIIINTE DET!!!!!

Satans djävla skit, helvetes överförmynderi.....jag blir sååå förbannad!!!!!slösa tid på en massa skiiiit, rent ut sagt...Blääääääää

BigfOOt 22 Oktober Söndag

Idag har det varit lite trevligare väder så jag och Tobias klädde på oss och var ut och rensade i blomrabatten.

Tobias han tyckte att han skulle lånda pappas stövlar...men de var liite stora,
så tillslut så gav han med sig och satte på sig sina egna stövlar istället.

Tobias var jätteduktig och hjälpte till och vände på jorden, medans jag tog bort allt ogräs. Sedan hjälpte han även till att placera ut alla tuplanlökar som skulle planteras...sedan tröt tålamodet, så han och pappa gav sig ut och cyklade och gick till parken en stund, innan mormor och morfar kom på besök!

Egentid och bakning 21 Oktober Lördag
Idag fick jag och Tobias lite egentid, när Anders tog Alexander och åkte och handlade. Tobias och jag passade på att laga mat: hemgjord pizza och äppelpaj. Mums!

Skithöstväder 20 Oktober Fredag
VARFÖR ska det vara så tråkigt, grått, regnigt, deprimerande väder.
Varför?!

Vart är det fina höstvädret som kan vara så vackert?Man tappar lusten till precis allt, när det är sånt här väder...
är det meningen att jag skall plantera mina tulpanlökar i regnställ eller, är det det?!!!!!

Isch 19 Oktober Torsdag
Igår pratade jag med Stumpkin på telefon.
Hon är, som alla vet som läst hennes blogg, hemma med sjuka barn.
Vi pratade om hur friska våra barn är. Ovanligt friska! Varken Theo eller Alexander har i princip varit sjuka alls sedan de föddes...
Vi lägger på...
Jag går och ut och rensar lite ogräs i rabatterna...
ja! det är sant går en liten sväng med Alexander för att han skall sova,
när jag kommer in igen så är Anders på väg till dagis:
Tobias är sjuk!

Och det var han med råge! Stackars barn... feber mellan 39-40 grader... när vi satt vid middag så ville han inte äta, utan satt bara och gäspade. Han kom och satte sig i mitt knä, drack lite vatten och somnade sedan, trots att Alexander gafflade i högan sky!
Efter en stund så vaknar han, snurrar med ögonen
och sedan så kaskadspyr!!! han ÖVER hela mig!

Det är för härligt med barn!
Anders han åkte till apoteket i rödaste rappet och kom hem med ALLT som man kan tänkas behöva vid en ev. kräksjuka...hehe det var blåbärssoppor och hallonkräm.
Alvedon, Desinfektionsmedel och vätskeersättning till ungarna m.m.
Hade det varit vinterkräksjukan så hade vi ju varit rökta hela högen. Men Tobias fick en supp Alvedon coh somnade sedan och sov hela natten för att idag vakna som det lilla yrväder han alltid är. Lite tröttare och lite gnälligare kanske...
men det kan man ju få vara

Idag har vi mest tagit det lungt och sedan åkte vi en sväng och besällde ett valv så att vi snart kan börja såga i väggen mellan köket och hallen!

Pizza... 16 Oktober Måndag
Att pizza inte är nyttig det vet ju vilken dåre som helst, vi som viktväktar vet dessutom att en pizza motsvarar 36 points, och det vill inte säga lite då en normalviktig människa får äta runt 20p/dag!
ÄNDÅ så bestämmer vi oss för att äta pizza till lunch idag,
mitt under pågående utmaning och allt...

Men vad gör en pizza så otroligt onyttig? Osten va? Visst brödet är ju inte supernyttigt, men vi kan väl enas om att det är osten som utgör det mesta i de där 36p? eller?!
Jag åt en pizza utan! ost (det var inte medvetet planerat)...

Vad kan en pizza utan ost vara värt i points..jag bara undrar...
så för att igen den skada i uteblivna points så skall jag
äta en massa kokosprickar till CSI ikväll istället...
Moooaahahaaa....

Om ni vill se våra nya innerdörrar så
Höst eller vår? 15 Oktober Söndag

Idag tog jag med kameran på promenad, medans ungarna sov (och Anders var iväg och handlade nya innerdörrar) och så fotade jag hösten...eller är det våren?
Förrvirring råder:


Är det höst eller vår?Mormor och morfar var här en sväng och hälsade på, de och Tobias var ute och röjde i skogen till Tobias stora glädje. Vi har världens trollskog här ute. supermysig är den!

Anders passade på att byta dörren till lilla toaletten och det blir sååå fint... lägger ute före och efterbilder imorgon. (under förutsättning att vi har hittat handtag då...)

Nu ska jag gå och umgås med min karl lite...
neej, vi ska bara se på tv!


Fotat 14 Oktober Lördag
Idag har i varjefall kameran varit framme en del.

Ikväll såg det ut såhär från vårat sovrum:


Idag har jag och Tobias haft lite egentid. Vi tog en liten promenad till affären, med tillhörande äventyr. Det var kul att bara kunna fokusera på honom, för en gångs skull.
Det behöver både han och jag!

Här är kort på mina två busungar:


Alexander och Tobias är bara såå söta ihop, det är så kul att se. Alexander avgudar sin storebror: när Tobias kommer in till oss på morgonen så börjar Alexander studsa i sängen för att han blir så glad att se Tobias. Tobias å sin del gör sitt bästa för att Alexander skall skratta...om han är på humör vill säga, annars så piper han så fort Alexander rör honom...
Det är inte så lätt alla gånger att vara 2,5 år gammal och vara storebror...

Här är ett kort på dem tillsammans:


Hoppilehopp! 13 Oktober Fredag
Oj, oj idag har vi efter våran 100 minuter långa promenad i dimman, varit på lekpalatset och lekt, och lekt, druckit lite vatten och ätit en liten glass, och sedan lekt och åter lekt igen...
KUL, är ordet för idag.

De hade en hoppborg, med tunnlar och klättersaker som man kunde springa runt, runt i, den var kanske 30x20 meter, med massa skoj saker. Där rände jag och Tobias runt och busade och hoppade. Svetten dröp om Tobias och själv vart man ju helt slut efter ett tag.
Vaddå gympapass!

Syskonkärlek och gångträning 12 Oktober Torsdag


Alexander far ju runt som ett yrväder på golven här hemma, och river i det mesta om han inte hänger mig i byxbenet och försöker ställa sig upp.

Han brukar använda en utav leksakskorgarna att ta stöd mot och häva sig upp, vilket han även gjorde idag...men idag så gled korgen undan när han lutade sig mot den...
Jag trodde han skulle dråsa i backen, men inte då.. han använde den som gåvagn och knatade efter den, han kom väl en 5-6 steg innan benen hamnade i kors och det blev besvärligt och jag fick rycka in...

Men vad är det frågan om?
Ska han börja gå NU????

Litet risgryn... 10 Oktober Tisdag
Första risgrynet har ploppat!
Min lilla, lilla kille börjar bli stor...

Idag tog jag Alexander i sjalen och så gick han och jag på skogspromenad...
länge sedan han åkte sjal nu eftersom vi alltid tagit vagnen, när Tobias har varit hemma.
Märks att man är ovan vid att bära länge i sjal... men det är bra, då får kroppen jobba lite mera.

Idag har jag börjat måla bilen på Tobias vägg, det tar längre tid än man tror, men det blir läckert!

Hmprfh, tydligen så skall jag gå och göra 100 situps nu... jag kommer ju inte komma ur sängen imorgon...
Tack för den, Yvonne...

Tråk dag 7 Oktober Lördag
Idag har det inte hänt mycket, regnet har öst ner nästan hela dagen. Anders och Tobias var ute och hoppade i lite vattenpölar en stund...jag har bakat lite... dammsugit...antagit en utmaning som du kan läsa mer om här.

Anders är på 50-års kalas i skrivandets stund och jag är hemma med barnen...suuck... ja ja, livets lott falla olika..hehe nädå...så synd är det inte om mig. Barnen somnade faktiskt på en gång inget strul alls, och jag har suttit och lekt lite i photoshop:

Blev väl sådär, men det är första gången...och nu orkar jag inte fixa mer med det!

Garderob 3 Oktober Måndag
Nä, ok det är inte bara de i Bromma som inte kan köra bil.
De bor även i Kungsängen
(Hmmm, om det nu inte var någon från Bromma som var i Kungsängen och hälsade på...)
Vi blev prejade! ja, prejade... man häpnar.
Vi kom och körde rakt fram på vägen och han kom från vänster från motorvägsavfarten och prejade oss.
Det var inte det värsta, det värsta var att både gubben som körde och tanten glodde på oss som om det var vi som gjort fel...suuuuuuck!

Det klagas på unga bilförare, men jag tror att de som är farligast i trafiken, de är män i 40-50 årsåldern som helt arrgoant tror att de är superbäst på att köra bil... de är säkert i mångt och mycket en trygg förargrupp, men som sagt även till en viss del en ganska arrogant grupp, som tror de kan och vet allt! De typexempel som jag skrev om igår och idag, förarna i de bilarna, de faller iaf inom den gruppen. SKRÄMMANDE!

Nog om det! Idag har Tobias varit på dagis igen... han sov på dagis för första gången idag. Det hade gått bra, men när vi kom stressande från IKEA, där vi hade varit och kollat på garderob till sovrummet, så sov han fortfarande. Det visade sig att han bara hade sovit i 10 minuter, så vi åkte och handlade istället och lät honom sova en stund till. Anders åkte tillbaka till IKEA på eftermiddagen och inhandlade våran nya garderob.

I och med detta så har vi införskaffat allt i möbelväg som var planerat. Nu är det bara saker som nya innerdörrar kvar, och sedan allt annat som man har kommit på, på vägen...

Kul är det, och fint blir det!

Trevligt kväll på er ute i stugorna/lägenheterna!

Trafikvett 2 Oktober Måndag
Vad är det för fel på en del människor ute i trafiken? Har det varit REA på körkort den senaste månaden, eller skänker de bort dem gratis på vägverket?!?
Allvarligt! Man börjar ju undra:

Senario 1:


Vi kör på en liten väg (tack gode gud), framför oss kör en bil med släp ut som har stått på trottoarkanten. Det går inte så fort 40 km/h kanske. Helt plötsligt ser man hur det slår gnistor under bilen, och släpet lossnar från bilen och piper iväg på egen hand upp på trottoaren!

Vi stannar, bilen framför stannar, men det gör inte släpet...inte förrens det kraschar in i en lyktstolpe och intilliggande stängsel. Den tant som kom gåendes 10 meter ivägen för släpets framfart hade sån tur, liksom föraren!
Hur f--n är man funtad när man inte kopplar ett släp korrekt, när man inte ens kopplar på katastrofvajern, som är till för att detta ALDRIG skall kunna hända.

Föraren i bilen kliver ur bilen när släpet väl stannat, och kopplar oberörd på släpet igen.

Senario 2


En liten stund senare så kommer vi till Råckstarondellen, även de flesta som inte har körkort vet att man har väjningsplikt in i en rondell. De som befinner sig i rondell har företräde.
Denna person som körde bilen som stannade i rondellen (det var ingen övningsbil, som om det skulle ha varit en ursäkt...) var tydligen mycket tveksam till den trafikregeln.

Vi och en till bil står och väntar på att köra in i rondellen, men eftersom vi har väjningsplikt så väntar vi in den bil som kommer i rondellen.
Vad gör då han?:
Han stannar!
Smart!
Skapar inte alls konstiga trafiksituationer...vi står ju såklart också still och till slut så vågar han gasa och åka vidare...han skulle väl kanske bara fundera lite...
Livsfarligt!

Nu trodde ni det var slut på våran vanvettiga trafikdag, men nejdå! Det kommer mera...

Efter dessa två upplevelser så är vi hemma hos Tobias och Alexandes mormor och hälsar på ett tag, för att sedan åka vidare till Bromma Stormarknad för att hämta min inlämnade kamera. När vi har gjort det och skall åka hem, så inträffar då alltså:

Senario 3:


Vi står vid en fyrvägskorning, vi står längst fram, vi har grönt och vi skall svänga vänster. Vi har alltså väjningsplikt mot de som skall åka rakt fram. Eftersom det är rusning, så är trafiken ganska så tät, så vi står där ett tag, helt plötsligt så kör bilen som står bakom oss, om oss på insidan och gör en vänstersväng....
HALLÅ!!! Är folk komplett galna i detta land, eller händer sådant här bara i Bromma?????
Det är ofta man häpnar över hur folk kör, men dessa tre upplevelser inom loppet av 2 timmar, tog priset...

Själv kör jag som en gud....hehe


Den bärbara datorn trampar på mina sköra nerver!
Men nu, nu verkar det som jag har fått det hela att lira iaf.

Besök från Älvsjö 1 Oktober Söndag
Idag har Wilma, Molly, Anna och Jocke varit här och hälsat på. Tobias gick igång på alla 100 cynlindrar i samma stund som de steg in genom dörren. Sedan var det fullt ös resten av dagen!

Tyvärr var min hjärna som bortblåst, så inte ett kort blev taget på hela dagen