Tandtroll 31 Oktober Onsdag
Jaha, berätta om tandtroll för Tobias...så nu kan inte han sova...*trött*

Bilen går bra för den som undrar, lite batteribyte bara som krävdes.

Jobbet är SUPER! Min låda med barn är dock lite oorganiserad, så det jobbar jag på just nu! Imorgon blir det mitt första hembesök på egen hand.

Skrämde precis iväg lite ungar som funderade på att ringa på och trick or treata....heheatt köra... eller inte köra... 28 Oktober Söndag
Idag har vi varit hem till Sture och farmor. Sture fyller 70 år idag! GRATTIS!
Vi åt god tårta och spelade lite orgel hemma hos farmor och sedan var det fags att åka hem.

Efter lite strul med bilen så kom vi iväg...ned till macken och fyllde på, mera strul med bilen, fick starthjälp av ngn vänlig själ. Vi kom en bit...sedan tog det stopp...
*här skola inga bilar rulla* eller nåt.
Vi fick rulla av motovägen och ringa mamma! Efter en tag kom Johnny och mamma -
vi startade bilen med startkablar - den startade - och dog. Vi startade och den dog och vi startade och den dog! *här skola inga bilar ens starta*

Så vi fick BOGSERA bilhelvetet från Bromma Flygplats - hem. DET är en bit!
Utan varningsblinkers för inte ens de funkade efter en liten stund! Men det gick! Sammanlagt så tog det 2 timmar att komma hem.

Det är för djävla roligt livet ibland!

-Våran bil är trasig, konstaterade Tobias :-D

Det kommer INGA kort på detta senare...


Höststädning och besök 27 Oktober Lördag
Idag var det höststädning på fm. Vi var ute hela familjen och krattade löv på parkeringen. Barnen tyckte det var jättekul att leka mellan bilarna, såååå pedagogiskt....*trött*Efter lunch och vila så gick vi lös på löven i våran egen trädgård - de var fler än man trodde...

På eftermiddag kom Wilma och Molly med familj och sedan var det RÖJ resten av kvällen.


Så söta som sitter i kojan och dricker välling!Fääääärddiiiig......... 24 Oktober Onsdag

Jag är färdig, klar, finito...
Nu är skolan slut...

Jag är härmed officiellt distriktsjuksköterska!!!

På måndag börjar nya jobbet på BVC!!!LÖV 20 Oktober Lördag

Idag har vi varit i Haga parken, sparkat i löven, kastat löv över huvudet:


Underbart kul, tyckte Tobias:


Alexander hade dock vaknat på fel sida efter tuppluren i bilen och satt och surade i vagnen:


Efter lite fika med bulle och saft så tinade även Alexander upp.

Här tittar vi på änderna:


Här är ett bildbevis på att även jag var med:


Fler fina bilder finns, får se om jag har tid att lägga upp dem en annan dag.
Vi har iallafall haft en UNDERBAR höstdag!!!Spökfest 18 Oktober Torsdag
Idag var det spökfest på dagis, något som Tobias verkligen sett fram emot. Barnen skulle klä ut sig, jag visste inte riktigt vad vi skulle hitta på och Tobias hade inga förslag han heller, så jag köpte bara en slängkappa, hade ingen lust att lägga ned massor med pengar på något som inte skulle användas.

Så kommer vi till dagis. Tobias är heeeeelt inställd på att vara spöke (och jag undrar i mitt stilla sinne hur nu det ska gå med en svart slängkappa....) Tobias vill ha slängkappan i ungefär 10 sekunder, sen ska den av. Han tittat på alla andra som är betydligt mer utklädda än min svartklädda lilla gosse med en slängkappa. Så konstaterar han att han inte har någon häxhatt!!! Jag känner hur trött jag blir på mig själv och hur jag ändå försöker hålla modet uppe på Tobias.
Till slut lämnar jag Tobias utan maskeradkläder (eftersom han inte vill ha slängkappan) och det känns sååååå fel! Stackars barn, här har han sett fram emot spökfesten så klantar han morsa till det!

Ringde Anders och beklagade mig varpå han säger, åk och handla en hatt då!(smart karl man gift sig med va :-D) Varpå jag svänger av från motorvägen, ÅKER tillbaka, in på Coop och handlar en hatt och så tillbaka till dagis med den.
Tobias blev SÅ glad när jag kom: - Min hatt!!!!
Dagispersonalen trodde förmodligen att jag var totalt galen, men vem bryr sig ;-) Min lilla älskling slapp känna att han var den enda som inte var utklädd! Det är viktigt det där.
Och det faktum att jag kom försent till min sista dag på praktiken var inget som störde mig nämnvärt :-D

Nu ska jag gå och väcka maken för det verkar som han somnat tillsammans med Alexander.En vecka kvar nu... 17 Oktober Onsdag
I söndags var barnens farmor och Sture över och hälsade på och fikade lite det var trevligt.
Tack gode guuud så är det torsdag imorgon och i och med det min sista dag på denna hemska praktik, och med det så är praktikveckorna till ända. Idag har jag faktikst varit ledig för handledaren skulle iväg på kurs. Jag har inte ens orkat skriva om allt denna människa har tagit sig för under dessa 2 veckor, men skulle hon vara mina barns skolsköterska skulle jag vara råförbannad.

Idag om EN vecka så är jag klar! Då är jag distriktsköterska! Känns SÅ bra! Min chef ringde idag och hörde att allt var bra och stämmde av inför den 29:e när jag börjar. Det kändes bra!

Igår var jag och mamma iväg på kvällen på en föreläsning om hur man stärker barns självkänsla. Den var mycket bra! *rekommenderar*Kreativ 13 Oktober Lördag
Idag har jag varit kreativ från det jag klev upp: jag började med att sanera vardagsrumsbordet och soffan från div. mack- och vällingrester... fortsatte sedan med att damma. Efter lunchen så passade jag och Tobias på att baka lite sockerkaka, vi bakade i en sådan där leksasform, så av en smet så blev det 3 sockerkakor. Gjorde 3 olika - det var lite kul, även om resultatet varierade.
Mormor och morfar kom på besök och provsmakade, de gick även en sväng till parken och då passade jag på att göra fint in i blomplanteringarna, så där är det fint med ljung, så tjusigt så!
Anders han passade på att tvätta och vaxa min bil. Sedan var det mat och lördagslunk, snart väntar lite pizza när barnen somnat.

För övrigt så måste jag säga att barnen är HELT underbara, idag på kvällen så har jag fått dem att förstå att man inte behöver TA saker av varann: Man kan fråga. Det har funkat sååååå bra, de har sammarbetat totalt. Men jag inser att det troligtvis har gått över till imorgon, men jag är lycklig så länge det varar...:-DStövel på näsan 11 Oktober Torsdag
Idag har det varit kallt! Jag klädde på barnen massor med kläder imorse, men när vi öppnade dörren tyckte Tobias att det var kallt:
- Mamma, jag fryser om näsan!
och så tog han en stövel och satte framför näsan :-D

Alexander var så klart inte sen att härma, så ett tag hade jag två barn med en stövel i ansiktet som ville gå till dagis. Lyckades dock styra undan det :-DOboy vs jucie 10 Oktober Onsdag
A. rekommenderar ett barn idag att hellre dricka oboy istället för juice till frukost, då flickan är lite överviktigt!
...
När jag frågar hur hon på allvar kan mena att oboy som endast innehåller socker skulle vara bättre än jucie som förvisso innehåller en massa fruktsocker och kalorier, men som iaf har lite vitaminer i sig. Då menar hon på att jucie kankse man dricker flera glas av, medan man kankse bara dricker ett glas oboy.

Jaha?! Undrar vad hon baserar det på för vetenskapliga rön!

Vore det inte bättre att FRÅGA hur många glas man dricker då?!
Jag KAN bara inte tycka att ett glas oboy skulle vara bättre än ett glas juice!
Tobias vill bli stor, för då ska han få köra motorcykel! Han har totalt snöat in på detta och pratar om detta varje dag! Idag bröt han ihop när han inte fick bära den bärbara datorn, för han ÄR ju stor...Ledsnade! 9 Oktober Tisdag

Tobias sjunger:

"Bäbä vita lamm, har du uuuull!!!"Kommer till skolan - får ett p-tillstånd.
Visas runt på skolan.
Går till A:s rum som är stökigare än stökigast!
Hon pratar lite i telefonen, vi går och fikar.
Kommer tillbaka - dags för öppen mottagning.
Kommer typ 3 ungar - varav 2 får en Ipren och går igen (avancerad sjukvård)
- A. säger att -såhääär lungt brukar det aldrig vara!
(HUR kommer det sig att alla mina handledare ALLTID säger så. Känner de själva att de kanske gnäller över att de har sååå mkt att göra - fastän de inte har det, så när de har någon med sig som kan "avslöja" dem, så måste man bortförklara det? *spekulerar*).

Jag sitter och läser någon ointressant tidning och känner att det börjar rinna över!
Frågar om det kommer hända någonting idag? Nja, nej hon har ju inget direkt inplanerat.
Varpå jag menar att det är ju liiiite lätt tidsslöseri och sitta och titta på henne, då har jag vettigare saker göra hemma. Hon håller med (vad ska hon göra?) Vi går och äter lunch, måste tydligen fika lite och sedan så tycker hon att jag kan gå, men först måste hon delge mig lite av hennes 10000 anekdoter och i och med detta vädra sina lätt obehagliga värderingar... Sen smiter jag fortfare än fort.....*fy faan*Kommer bli 2 låååånga veckor... 8 Oktober Måndag
Första dagen på skolsköterskepraktiken till ända, tack gode gud! Att den är till ända alltså. Fy faaaaan, vad tråååååkigt! I dag har jag varit med om ca 5 hörseltest och 12 ungar som har gjort syntest...blady boooring! Vaddå rullande band principen!

Att min handledare sedan envisas med att kalla mig för "elev" som om jag vore 12 och dessutom är så full i sina egna åsikter att hon inte verkar KUNNA ta in vad andra säger, hon har rätt och därmed basta, är minst sagt irriterande! Efter halva dagen så höll jag på att avlida, efter någon timme till så hade jag svårt att dölja mitt ointresse. Men på ALLVAR: hur djävla intressant och lärorikt är det att titta på när hon för in 12 ungars synresultat i datajournalen! NOT so much!!!!!

Men jag ska inte vara orättvis, jag fick faktiskt utföra syntest...det var JÄTTEspännade och utmanande, VERKLIGEN!Det är höst... 7 Oktober Söndag


Tobias ropar från sitt sovrum, jag går in:

- Det är höst, säger han
- Ja, det är höst
- sen kommer snön!
- ja, det är riktigt, men du ska sova nu!
- godnatt
- godnatt

....

- mammaaa
jag går in

- det är höst
- *ler* ja, älskling det ÄR höst, men du ska sova nu!!
- det är höst hos mormor
- ja
- det är höst på dagis, det är höst hos morfar
- det är höst hos alla
- det är höst hos Wilma!

Vad säger man: Ja, det ÄR höst nu, bara så ni vet om ni har missat det! :-DLite bilder från dagen:

Cykla är kul!

Runt, runt for de....


Även gunga är kul, en kort stund


Tobias går balansgång med pappa, eller snarare
"tobias-gör-allt-han-kan-för-att-spexa-så-att-han-ska-ramla-ned"Bvc praktiken slut 5 Oktober Fredag
Ja, veckan har varit bra. Barnen har varit på dagis, maken på jobbet och jag på bvc-praktiken. På måndag stundar skolpraktiken - känns så där lagom roligt. Är inte så hemskt intresserad av att jobba med det och dessutom så vill jag ut och jobba på RIKTIGT nu! Men det blr nog bra!

I helgen blir det nog lite allmänt plock och fix. Ska försöka peta ned lite lökar i jorden innan det är försent, så hoppas det blir lite fint väder så att man får lite inspiration. Trevligt helg!Helgen från helvetet 1 Oktober Måndag
Den här helgen har varit en flaschback från det första året med Alexander, dvs ett barn som i ren ilska, affekt bara VRÅLAR i timmar!
Desperationen från då bara sköljer över en och det är tur man har spärrar!

Ljuspunkterna i helgen var middag hos mormor på lördagen och bio för mig och Tobias på söndagen, vi såg "Elias och Kungabåten". Det var roligt! Senare på kvällen så åt vi pizza, jag flydde till ett poweryogapass, medans Andes la barnen och sedan avrundade vi kvällen med en äppelpaj, och det summerar liksom hur illa det har varit!

Nu tar vi friska nya tag, och lillkillen vaknade i morse som den lilla solstråle han trots allt för det mesta är, NU för tiden!