Besök från Vallentuna 30 September Lördag
Först och främst vill jag ägna några rader till att gratulera en speciell liten kille på 1-års dagen!

GRATTIS THEODOR

Theo är min lilla gudson och han fyller som sagt 1 år idag. Om hans dag som jag tyvärr inte kunde närvara på, kan du läsa om på Stumpkins sida.Idag har Ingrid, Robban och lilla Edvin varit här. Tobias blev blixtförälskad i Ingrid och ville ha med henne på allt: kom, kom sa han och drog med Ingrid på både det ena och det andra.

Här är söta EdvinHär är Ingrid med småkillarna

Tobias tyckte även att det var kul att spela fotboll med papppa och Robban,
samt att bygga med klossar.

Imorgon är det officiellt höst. Hua nu går vi in i Oktober.
Nu kommer höststormarna. Bäst man håller i sig!

Tur... 29 September Fredag
Ibland har man tur, vi var på IKEA idag, i Barkarby, vi åkte där ifrån kl: 11.15 för att hämta Tobias på dagis.
Kl 12 var det ett värdetransportrån precis utanför där vi 45 min tidigare hade suttit och fikat!

Ibland har man tur...

Alexander har sammanlagt sovit kanske 30-40 minuter idag, behöver jag tala om att han har varit ett vrak, stackars barn, men nu sover han iallafall.
Vi har inhandlat de sista delarna till bokhyllan idag, har en del att packa upp i den fortfarande, men snart så är det klart. Och fint blir det!

Ja, så var det fredag igen, VAR tar dagarna vägen?????

Trevlig helg på er!

Uppköp 27 September Onsdag
Tobias älskar sitt nya dagis! När man frågar om dagis så skiner ögonen på honom. Säger man dagis så springer han till ytterdörren frö att han vill gå dit. När man skall gå hem från dagis så bryter han nästan ihop.
Känns bra att han tycker att det är så kul. Imorgon lämnar Anders honom ensam där och då skall han äta lunch där för första gången. Sedan hämtar vi honom straxt innan vilan.

Vilken skillnad på dagis och dagis. På Tobias förra dagis så var fröknarna mer intresserade av att bättra på solbrännan och diskutera skvaller, än att faktiskt stimulera barnen. Vi var förvisso nöjda med dagis, men så hade man ingen referens heller! Nu inser man att det var ju bara rena rama förvaringen av barn. (som Tobias förvisso gillade, tacka gudarna för det).

Här sitter frökarna i sandlådan och bakar kakor, de spelar fotboll, de undersöker sniglar som de hittar i skogen. Allt är pedagogiskt ut i fingerspetsarna...:
- Här kommer en grön boll, här kommer en röd boll.
De jobbar även mycket med språket, vilket passar våran son pretty good!

Dagis 25 September Måndag
Idag var det så dax för första dagen på dagis i Kungsängen, eller förskola om någon blir upprörd över mitt ordval! För mig har det dock alltid och kommer alltid att heta dagis, inget värdering lagt i det, om du frågar mig.


Tobias drar en sovande lillebror till dagis


Tobias har fått en egen hylla!


Tobias gick raka spåret in och lekte med denna

Så, på dagis var vi idag alltså. Tobias hade sååå kul! Vi fick släpa hem honom. Vi var där mellan 9,30-10,50. Fast egentligen skulle vi ha gått 10,30, men det var en liten herre vid namn Tobias som inte riktigt ville samarbeta om just den saken.
Det hela känns mycket bra! Även om jag har mycket svårt att förlika mig med tanken på att han skall vara på dagis på dagarna när vi ändå är hemma. Men jag får väl försöka se det som att han har jättekul och han får träffa jämnåriga kompisar. Vilket jag tror är något som han har saknat. Han har ju inte gått på dagis sedan sista veckan i juni.

Vad ska jag göra om dagarna nu då?
Hmmm, jag måste nog skaffa ett liv eller nåt...
hehe nädå här finns massor att göra. Först ut är projektet att måla en bil som alternativ fondvägg i Tobias rum...
ska bli spännande!

Nu kommer snart Anders med den 3 och 4:e delen i våran bokhylla.
Snart är vardasgrummet klart!

Fotboll 24 September Söndag
Idag så har farfar varit förbi en snabb sväng, mormor och morfar kom förbi med supermumsig äppelpaj *slurp*, sedan vallade de tobias i skogen i en dryg timme. Dessutom så har vi spelat fotboll hela familjen på tomten. Till och med Alexander var med:

Fort 23 September Lördag
Dagarna rullar på fort. Just nu håller jag på att dokumentera flytten och ytskicksrenoveringen, så om några dagar så skall jag nog kunna dela med mig av de bilderna. Lägger upp ett litet smakprov på hur matdelen i vårat kök ser ut!Ha det gott!
Slött 20 September Onsdag
Dagen idag har gått i slöhetens tecken! Alexander har sin första förkylning, vilket resulterar i vakna nätter för mig, så jag fick sovmorgon imrose, resten av dagen har varit seeeg. Dock har jag plockat lite och fått upp lite gardiner i Alexanders rum, samt packat upp lite nere i källaren, så helt overksam har jag inte varit.

Nu ska vi montera den första delen av vår bokhylla som vi fick tag på igår.

Tjing!!!

Jo! en sak till, ni som förväntar er stordåd på vågen på måndag.. vilket skämt, pointsandet här är ett stort skämt... Anders kallar mig för nykter alkoholist vad det gäller socker! Ligger nog lite sanning i det! Jag hade ingen frukt och åkte dit på lite godis igår och nu är det kokta fläsket stekt, eller något...

Såååååå dålig karaktär...*talking to myself...*

Sallad och kaffe 19 September Torsdag
Idag har jag och Alexander spenderat dagen hemma hos
Stumpkin tillsammans med sallad och flertalet koppar kaffe...

Theo och Alexander fann varann


Simultankapacitet på hög nivå, ammar, pratar i tfn och hindrar Theo från att riva ned saker från bordet...
jag är inte bara mamma... jag är blond också


Yvonne och hennes söta dotter kikade över en sväng straxt innan jag skulle gå.

På vägen hem så for jag förbi IKEA på en snabbvisit på jakt efter panelvagnar till vardagsrumsgardinerna, vilka jag lite snabbt slängde upp när jag kom hem.

Nya tag 18 September Måndag

Ny vecka, nya tag!

Idag har jag varit ute och promenerat med tvillingvagn i 90 minuter och jag har hållit min points. Dessutom har jag städat 2 våningar! Så: back on track! Känns bra!

Alexander vill inte äta, han är ett litet tuttmonster bara, fruktpure är smaskigt, men mat, han kväljs av en liten liten smakbit, men trots det så är det ju alltid kul att leka med maten!!!Val och dop 17 September Söndag

Idag var det val, skall snart gå ner och följa valvakan och frossa satan i godis, för imorgon börjar allvaret igen! Imorgon börjar här pointsräkningen igen...

Idag har vi varit på dop, Wilmas lillasyster Molly har härmed upptagit i svenska kyrkan och kan nu känna sig ärad att även hon få betala kyrkoskatt!

Såhär fina var mina killar INNAN dop började.

Mycket trevligt dop, i det fina vädret hemma i deras trädgåd.


Tobias såg inte så mycket och det gjorde inte Anders heller eftersom han sprang efter vårat lilla energiknippe. Det var fullt röj på alla ungar hela tiden. (dock bara på våran under själva cermonin...)

Men det är bara att se glad ut,
le och vinka, le och vinka!Kryper 16 September Lördag
Alexander kryper!!!

Idag kröp han sitt första krypsteg Han har ju stått på alla fyra länge och gungat och han tagit sig fram ålandes ett tag, men idag så kröp han på riktigt!
Om du klickar på bilden så kan du se fler av hans framsteg...

På kvällen så kom richard och Sandra förbi och käkade lite middag och efter att ungarna hade slocknat så spelade vi ett parti monopol. Debut för Sandra och det gick inte illa, men Richard knäckte oss alla med en förkrossande seger!

Nästa gång kör vi risk...

Behagligt! 15 September Fredag
Ibland infinner sig en känsla av behagfullhet. När sådana dagar kommer så ska man ta tillvara på dem, för trots att denna dag egentligen inte varit sig direkt olik någon annan dag så har den haft en känsla av lugn i sig, och de vet alla med barn att de dagarna duggar inte tätt!
Men idag har jag haft en sådan dag!

Jag var ute igår med gamla jobbet och det kan ju haft ett finger med i spelet. Alexander var förvisso med, men att få komma bort, får göra något annat som omväxling kan sätta vilket skevt psyke som helst på rätt kurs igen
Vi åt underbart god mat och snackade massa goja! Mkt trevligt och välbehövligt!

Det där med vikten har ju liksom kommit lite på skam, sköter mig inge vidare bra, men när jag vägdemig i tisdags så såg det ut såhär. Måtten denna månad såg ut såhär:
Egentligen så hade jag massor mer att uppdatera, men det hinns inte med just nu! Vi synes! Ha det gott!
Bullkalas 14 September Torsdag
Idag har vi bakat bullar!!! Det tyckte Tobias var både skoj och kladdigt! Här har vi fikapaus på altan i solen.

Mysigt!!

Efter fikat så klippte och krattade Tobias och Anders gräset!


Tid 13 September Onsdag
Att ha tid, tänk om man hade tid för allt det som man borde göra, allt som man ville göra, och allt som man måste göra.
Men trots att dygnet alltid har 24 timmar så hinner man absolut inte allt man borde, vill eller måste göra; som att uppdatera hemsidan tex... det har kommit att hamna ganska så långt ner på måste listan...
men ni får hålla er till tåls, tids nog så ska jag uppa ordentligt!

Idag har vi iallafall införskaffat vinterskor och overall till Tobias. Skönt då kan vi bocka av det!
Vi som numera bor på landet
var tvungna åka in till Solna för att äntligen få tag på det vi skulle ha!

Efter det så bar det av till Danderyds sjukhus och ögonläkaren med Tobias. Vi får behålla de glasögon som han har, med ny kontroll i februari och då skall de även kolla Alexander! Alexander verkar inte skela iaf, och det är ju bra!

Hahaaa 11 September Måndag
Och internet är IGÅNG.Wiehooo!

Har dock inte tid att uppa just nu, men snart så! Kram

Vill passa på att gratta Malin till födelsen av lilla Amira!
Stort GRATTIS!!!!
Påfrestande... 10 September Söndag
Sådär ja, då var datorn inkopplad, men dock inte internet.

Det börjar bli märkbart påfrestande att inte ha internet, räkningar som skall betalas, hemsida som ska uppdateras, saker som skall eftersökas på blocket....aaarggghhh!
Varför funkar det inte! Har ju inte kunnat uppat sidan på evigheter nu.. eller för delen inte kunnat läsa om alla andras intressanta liv, känns om jag befinner mig på planeten mars...

Fast på ett sätt är det ganska så skönt att vara utan internet, hajar ni hur mycket annat man hinner med

Nu ska jag fortsätta packa upp lådor, har faktiskt avancerat ända till arbetsrummet nu.

Stora killen! 8 September Fredag
Idag har vi varit på IKEA och införskaffat en riktig säng till Tobias, en modifierad IKEA säng, Anders har sågat lite i den och fixat så att det numera är mer en killsäng än en tjejsäng.


Bra med händiga karlar

Sopor 7 September Torsdag
Allt är verkligen spännade med att bo i hus. Idag kom SOPBILEN!!!
Det var bara såååå spännande


Cykel kille 5 September Tisdag
Så nu när vi äntligen har flyttat så kan vi ut och cykla lite på allvar med 2-års presenten!

Tobias tyckte det var superskoj!


På kvällen så klippte Anders och Tobias gräset med Anders födelsdagspresent!